Taksim'de polis müdahalesi   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 07-14-2013 (09:38)   Son Mesaj: 07-14-2013 (09:38)    Cevap: 0    Gösterim: 327  

    07-14-2013

    Taksim'de polis müdahalesi

    Taksim'de polis müdahalesi
    Taksim'de polis müdahalesi

    Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine saat 17.30'da Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis gruba müdahale etti.

    Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine saat 17.30'da Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis gruba müdahale etti. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Kalabalık, pazartesi Taksim'de çıkan olaylar sonrası gözaltılar, TMMOB yasasındaki düzenleme ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesini protesto etti. Kalabalık, Taksim Meydanı'na yürümeyi planlıyordu ancak İstiklal Caddesi'nde önlem alan polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruplar adına burada basın açıklaması yapıldı. Polisin yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasının saat 19.00 sıralarında kalabalığın büyük bölümü dağıldı. Bir bölümü ise polisin uyarısı ise Galatasaray Meydanı'ndan ayrıldı.

    FRANSIZ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANDILAR



    Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı. Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi. Polisin İstiklal Caddesi'ndeni önlemi devam ediyor.

    Â*Göstericiler, esnafa ve bazı dükkanlara saldırdı[/B]

    Â*Polisin müdahalede bulunduÄŸu Ä°stiklal Caddesi'ndeki göstericilerden bir kısmı Ayhan Işık SokaÄŸa girdi. Sokaktaki iki kafenin sahipleri ile çalışanları, göstericilere tepki gösterdi. Göstericiler de esnafa ve bazı dükkanlara saldırdı.

    Esnafın indirdiği dükkan kepenklerine zarar veren göstericiler, kafelerin önündeki masa ve sandalyeleri de kırdı.

    Â*Yine Ä°stiklal Caddesi Bursa Sokak'ta da ellerinde sopa olduÄŸu görülen birkaç esnaf, göstericilerin sokaÄŸa girmesini engellemeye çalıştı.

    Â*Göstericiler, ses bombası, taÅŸ ve ÅŸiÅŸelerle esnafa saldırınca, esnaf dükkanlarını kapatıp kaçmak zorunda kaldı. Ardından göstericiler sokaktaki dükkanları taÅŸladı.

    Ara sokaklardaki göstericiler, gazetecilerin de görev yapmasını engellemeye çalıştı.

    Öte yandan, polis ekipleri Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu. Gezi Parkı'nın merdivenlerinde de polislerin beklediği görüldü.




    Kaynak: DHA





    Taksim'de polis müdahalesi Yorumları