Beyoğlu'nda gazetecilerden eylem   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 07-13-2013 (09:38)   Son Mesaj: 07-13-2013 (09:38)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    07-13-2013

    Beyoğlu'nda gazetecilerden eylem

    Beyoğlu'nda gazetecilerden eylem
    Beyoğlu'nda gazetecilerden eylem

    "Gazeteci Forumu" adı altında bir araya gelen bir grup gazeteci, Gezi Parkı olaylarında bazı medya organlarının gösterdiği tavrı protesto etti.

    "Gazeteci Forumu" adı altında bir araya gelen bir grup gazeteci, Gezi Parkı olaylarında bazı medya organlarının gösterdiği tavrı protesto etti. Galatasaray Meydanı'nda toplanan gazeteciler, bazı medya organlarının tutumlarının yanı sıra sansür ve işten atılma, Gezi olayları sırasında karşılaşılan şiddet, gözaltı ve tutuklamalara yönelik protestoda bulundu. Gazetecilere, vatandaşlarla birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteci Nedim Şener ve sanatçı Bedri Baykam da destek verdi. "Gördüm, Duydum, Yazacağım" sloganları atan gruptakiler, "Penguen kutupta güzel" yazılı büyük bir pankart açtı. Ellerinde, "Özgür basın susturulamaz" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, basın açıklaması yapmak üzere Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

    Ancak TOMA'larla bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Polislerle yaptıkları görüşmeden sonuç alamayan gazeteciler, bir süre oturma eylemi yaptı. Gruptan bazı gazeteciler söz alarak, Gezi Parkı olayları ve medyanın tavrı üzerine konuştu. Gazeteci Gülşah Karadağ, Gezi Parkı olaylarında 2,5 milyon insanın sokağa çıktığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Karadağ, "Böylesine bir süreç yaşanırken Türkiye'de yanı başımızda olan haberleri bizler veremedik. Biz haberimizi yaptık, görüntüyü, fotoğrafı çektik ama kuruluşlarımız bunları yayınlamadı. Bunun yerine penguen belgeselleri, yemek programları yayınladılar" diye konuştu. Gruptakiler, konuşmaların ardından dağıldı.

    Kaynak: AA





    Beyoğlu'nda gazetecilerden eylem Yorumları