Ä°stanbul Müftüsü'nden oruçla ilgili açıklama   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 07-12-2013 (10:22)   Son Mesaj: 07-12-2013 (10:22)    Cevap: 0    Gösterim: 342  

    07-12-2013

    İstanbul Müftüsü'nden oruçla ilgili açıklama

    İstanbul Müftüsü'nden oruçla ilgili açıklama
    İstanbul Müftüsü'nden oruçla ilgili açıklama

    İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, vatandaşların oruç hakkında merak ettiği konularda önemli açıklamalar yaptı. Yaran, "Göz damlası kullanmak, diş fırçalamak ve denize girmekle orucun bozulup bozulmayacağını açıkladı.

    İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, vatandaşların oruç hakkında merak ettiği konularda önemli açıklamalar yaptı. Yaran, "Göz damlası kullanmak, diş fırçalamak ve denize girmekle orucun bozulup bozulmayacağını açıkladı. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İstanbul Kitap Fuarı'ndaki sohbet öncesinde Cihan Haber Ajansı(Cihan) mikrofonlarına vatandaşların oruç hakkında merak ettiği konularda açıklama yaptı. Göz damlası kullanmak, diş fırçalamak ve denize girmenin orucu bozmadığını ifade eden Müftü Yaran, "Göz damlası orucu bozmaz. Kulağa damlatılan damla eğer kulak zarında bir problem yoksa sağlıklı bir insan için orucu bozmaz. Diş fırçalamakta orucu bozmaz. Peygamber Efendimiz(sav) zamanında diş fırçalamanın karşılığı misvaktı. Bu ağız temizliğidir. Ama bu esnada su yutmamak gerekir. Abdestte de ağzımızı çalkalıyoruz. Ağzımıza su alıyoruz. Ağza su almanın oruca bir zararı yoktur. " şeklinde konuştu.

    Sıcak havalarda insanların serinlemek maksadıyla banyo yapabileceğini söyleyen Yaran, "Sıcaklardan dolayı insanlar duş alabilir. Bunu çok iyi görmeyen bazı alimler de var. Özellikle toz toprak içinde çalışan insanların buna ihtiyaçları var. Dolayısıyla bu maksatla serinlemenin oruca bir zararı yoktur. Denize girmekte aynı şekilde. Ağıza su alınmadığı taktirde oruca bir zararı olmaz ama deniz konusunda çok ihtiyatlı olmak gerekir. Ağza su kaçma ihtimali olan noktalardan uzak durulmalı." ifadelerini kullandı.

    Açıklamasında Ramazan'ın Türk milletine, İslam alemine ve dünya milletlerine huzur ve barış getirmesini dileyen Yaran, Ramazan'ın İstanbul'da ve Türkiye de dolu dolu yaşandığını sözlerine ekledi.

    Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    İstanbul Müftüsü'nden oruçla ilgili açıklama Yorumları