Divan Oteli'nden Gezi açıklaması   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 07-11-2013 (09:19)   Son Mesaj: 07-11-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    07-11-2013

    Divan Oteli'nden Gezi açıklaması

    Divan Oteli'nden Gezi açıklaması
    Divan Oteli'nden Gezi açıklaması

    Gezi Parkı eylemcilerine polis müdahalesi sırasında kapılarını açan ve eylemlere verdiği destek nedeniyle eleştirilerin hedefine oturtulan Divan Otel'den açıklama geldi.

    Gezi Parkı eylemcilerine polis müdahalesi sırasında kapılarını açan ve eylemlere verdiği destek nedeniyle eleştirilerin hedefine oturtulan Divan Otel'den açıklama geldi. Taksim Gezi parkı eylemleri sırasında tartışılan işletmelerden DivanOtel, yaptığı yazılı açıklamayla hakkındaki iddiaları yalanladı.

    Divan Turizm İşletmeleri AŞ'den yapılan açıklamada, "31 Mayıs tarihinde Gezi Parkı'nda başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte Taksim'deki Divan İstanbul Oteli'mizin gösterdiği insani yaklaşımın maksadından çok uzak karalayıcı amaçlar ile bağdaştırıldığını üzülerek izlemekteyiz" ifadelerine yer verildi.

    Otelin haksız suçlama ve ithamlara maruz bırakılarak sürecin temel muhataplarından biri ilan edildiği öne sürülen açıklamada, "Özellikle son günlerde, bu asılsız iddialar gerçek dışı görüntü ve fotoğraflar eşliğinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Divan İstanbul'un odaları denilerek televizyonlara dağıtılan 'molotof kokteyli' görülen oda kayıtları Divan İstanbul'a ait olmayıp, tersinin kanıtlanması bu kadar kolay olan bilgilerin bile çarpıtıldığını görmek üzücü ve yıpratıcıdır" denildi.

    Açıklamada şunlar kaydedildi:

    "Otelimizin önündeki otoparkta Gezi Parkı olayları öncesindeki günlerde hazırlık yapıldığı, otoparkın önceden hastane haline getirildiği, iki bin sedyenin hazırlandığı, kumanya dağıtıldığı, para dağıtıldığı ve bunun gibi söylemlerin tümü gerçek dışıdır. Bahsi geçen ve otelimizin önündeki otopark İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK tarafından işletilmekte olup, olayların öncesi günlerdeki kamera kayıtları da kolaylıkla sağlanabilir."

    Açıklamada, Divan Grubu'nun tüm gerçek dışı ithamlar karşısında hukuki haklarını sonuna kadar savunacağı bildirildi.








    Divan Oteli'nden Gezi açıklaması Yorumları