İslam alimleri Mısır için bir araya geldi   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 07-11-2013 (10:19)   Son Mesaj: 07-11-2013 (10:19)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    07-11-2013

    İslam alimleri Mısır için bir araya geldi

    İslam alimleri Mısır için bir araya geldi
    İslam alimleri Mısır için bir araya geldi

    Uluslararası İslami Koordinasyon Konseyi İstanbul Retaj Royale Otel'de "Mısır Halkı ile Dayanışma" günü düzenledi.

    Uluslararası İslami Koordinasyon Konseyi İstanbul Retaj Royale Otel'de "Mısır Halkı ile Dayanışma" günü düzenledi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş'in katıldığı toplantıda Mısır'da yaşanan gelişmelere yer verildi. Türkiye'nin Mısır halkının yanında olduğu mesajını veren Keleş "Türkiye bütün kesimleriyle Mısır halkının yanındadır. Mısır halkı çok büyük bir halk. Bu büyük halk yıllardır ilk defa kendi yönetimini seçme imkanına oldu. Bu fırsatın ellerinden alınmaması gerekir" diye konuştu.

    İnancı ne olursa olsun bütün kesimlerin haklarının korunmasının esas olduğunu belirten Keleş "Mısır halkının demokratik yollarla seçilmiş meşru yönetiminin elinden bu hakkın alınmış olması gerçekten üzücü. İslam Alimleri olarak üzerimize düşen, itilaflar derinleşmeden, daha büyük itilaflara yol açmadan nasıl bu sıkıntılardan kurtulabiliriz bunun yollarını aramamız gerekiyor" dedi.



    Müslüman Alimler Birliği (Kuveyt), İttihad Ulema Müslimin (Katar), El-Hey'e eş-Şerriye lil İslah(Mısır), Yemen Alimler Birliği gibi kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantı öncesi Kuran okundu. Toplantıda Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Ali Muhiddin Karadai, Kuveyt Müslüman Alimler Birliği üyesi Abdulmuhsin El Mutayri, İskenderiye'deki Selefi hareketin başkan vekili Said Abdulazim de yer aldı.

    Kaynak: DHA





    İslam alimleri Mısır için bir araya geldi Yorumları