Karayılan'ı başkanlıktan eden 'sır' belli oldu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 07-11-2013 (09:18)   Son Mesaj: 07-11-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    07-11-2013

    Karayılan'ı başkanlıktan eden 'sır' belli oldu

    Karayılan'ı başkanlıktan eden 'sır' belli oldu
    Karayılan'ı başkanlıktan eden 'sır' belli oldu

    Terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın kızağa çekilmesinin altında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın verdiği talimat çıktı.

    Terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın kızağa çekilmesinin altında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın verdiği talimat çıktı. KCK yönetimindeki değişiklik AK Parti hükümeti tarafından yakından izleniyor. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı görevini Cemil Bayık'a devreden Murat Karayılan ise örgütün silahlı kanadı olan HPG'nin başına geçecek.

    KCK üst yönetimindeki yeni yapılanmanın İmralı-Kandil hattındaki bir seri mektuplaşma sonucunda gerçekleştiği öğrenildi. Bu trafikte BDP rol oynadı.

    Kandil yönetiminin Öcalan'ın ısrarla isim önerisi istediği, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeni sürece uygun yapılanma ve eşbaşkanlık istediği belirtildi.

    Üç gün önce Kandil'e İmralı'nın mektubunu götüren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da bir iç karışıklığın söz konusu olmadığını söyledi.

    ÖCALAN'IN KARARI BUNUNLA DA SINIRLI DEĞİL

    Örgüt yönetiminde Suriyeli Bahoz lakaplı Fehman Hüseyin ve Sofi Nurettin'in tasfiyesi de dikkat çekiyor. PKK'nın silahlı kanadı olan HPG'nin başında olan Suriye kökenli ikilinin örgüt yönetiminden uzaklaştırılması çözüm sürecindeki yol temizliği olarak değerlendiriliyor.

    Bahoz ve Sofi Nurettin 'Demokratik Açılım' sürecinde çok sayıda provokatif eylemin emrini veren isimlerdi. Söz konusu ikili, çözüm sürecinde ayak direten isimlerin başında geliyordu.





    Karayılan'ı başkanlıktan eden 'sır' belli oldu Yorumları