Savcı Mehmet Demir: Ben darbe diyorum   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 07-10-2013 (09:17)   Son Mesaj: 07-10-2013 (09:17)    Cevap: 0    Gösterim: 352  

    07-10-2013

    Savcı Mehmet Demir: Ben darbe diyorum

    Savcı Mehmet Demir: Ben darbe diyorum
    Savcı Mehmet Demir: Ben darbe diyorum

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Mısır'da yaşanan askeri darbeye tepki göstermeyen YAR-SAV'a sert tepki gösterdi.

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Mısır'da yaşanan askeri darbeye tepki göstermeyen YAR-SAV'a sert tepki gösterdi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

    Bir hukukçu olarak baroların ve hakim-savcı örgütü olduğunu iddia eden YARSAV'ın,Demokrat Yargının ve Yargıçlar Sendikasının da darbe demesini ve kınamasını beklerdim. Açıklama yapmak için her fırsatı kollayan bu kuruluşların yöneticileri nedense hiç sesini çıkarmadılar.

    Halbuki darbeye darbe demek en çok hukukçulara yakışırdı.Malesef bu kuruluşlarımız ABD ve AB gibi ilkesel bazda hareket edemediler.Suriye hakkında fikir beyan eden ve hatta hükumetin tutumunu eleştirenler mısır konusunda sus pus oldular.

    Halbuki darbe suçtur. Yani seçilmiş bir iktidarı cebir ve şiddet kullanarak görevden uzaklaştırmak suçtur.Mısırda olanlara Türkiyede teşebbüs etmek dahi müebbet hapsi gerektiren bir suçtur.İşte bu nedenle dahi yukarda saydığım ve mensupları hukuk adamı olan kuruluşların öncelikle ve şiddetle karşı çıkmaları gerekirdi.

    Bu arada şunu da belirtmek istiyorum darbe suç olduğu için Mısırda olanları övmek de TCK 215. Madde gereğince suçtur.

    Kaynak: Son.tv





    Savcı Mehmet Demir: Ben darbe diyorum Yorumları