Vali açılışı yaptı, çapulcular Gezi'ye daldı   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 07-09-2013 (10:26)   Son Mesaj: 07-09-2013 (10:26)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    07-09-2013

    Vali açılışı yaptı, çapulcular Gezi'ye daldı

    Vali açılışı yaptı, çapulcular Gezi'ye daldı
    Vali açılışı yaptı, çapulcular Gezi'ye daldı

    Gezi Parkı'nın yeni düzenleme sonrası vatandaşlara açılması yine eyleme sahne oldu. İstanbul Valisi Mutlu'nun açılışını yaptığı Gezi Parkı'nda eylemcileri bu kez sade vatandaşlar durdurdu.

    Gezi Parkı'nın yeni düzenleme sonrası vatandaşlara açılması yine eyleme sahne oldu. İstanbul Valisi Mutlu'nun açılışını yaptığı Gezi Parkı'nda eylemcileri bu kez sade vatandaşlar durdurdu. Haber - Fotogaleri ve videolar Yahya Gür

    Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin Taksim Topçu Kışlası ve yayalaÅŸtırma projesi dolayısıyla Gezi Parkı'ndaki düzenlemeyeÂ* 'aÄŸaçlar kesiliyor bahanesiyle Â*baÅŸlayan ve 21 gün sonra polis operasyonuyla boÅŸaltılan Gezi Parkı yeni düzenlemeler sonrasında Â*bugün vatandaÅŸlara açıldı.

    Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ ile birlikte Â*basın mensuplarının parkı gezmesinden sonraÂ* 14.00'de Â*basın toplantısı yaparak Gezi Parkı'nı Â*halkın hizmetine açtığını duyurdu.

    21 gün Eylemcilerin elinde kalan Gezi Parkı'nın o günlerdeki görüntüleriÂ*

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemesi sonrası Gezi Parkı'nın son hali

    Resmi açılışı sonrasında vatandaÅŸlar parkta gezmeye baÅŸladı. Â*Açılıştan yaklaşık 10 dakika sonra bu kez bu kez eylemcilerin sloganları duyulmaya baÅŸlandı.

    Yaklaşık 250-300 kişilik bir grup Gezi Parkı'na Taksim meydanı yönünden girerek Sharaton Oteli'nin olduğu yöne doğru yürüyüşe geçti.

    Eylemciler " Bu daha baÅŸlangıç mücadeleye devam, Â*Taksim bizim Ä°stanbul bizim, Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.



    Eylemcilerin geçiÅŸi sırasında parkta oturan vatandaÅŸlarÂ* eylemcilere karşı çıktı.Â* 60 yaşında olan ve Trabzon Sürmeneli Habibe Küçük, gençlerin oyuna gelmemesi için çaÄŸrıda bulundu.Â*Â* Küçük, kimse kimseyi kışkırtmasın. Biz gençleriÂ* insan olarak seviyoruz. Bizim komÅŸularımızla alevi sünni Â*sorumuz yok." derken bir baÅŸka kadın ise "Allah bizim bayrağımızı göklerden indirmesin, ezan seslerini kestirmesin inÅŸallah. AllahÂ* darbelere fırsat vermesin. " dedi.

    Habibe Küçük ile eylemciler arasındaki tartışma:

    Â*

    Bir baÅŸka tarafta ise Åževket Kaymaz isimli vatandaÅŸ eylemcilerle tartıştı. Kaymaz "Bu ülkede ABD'ye baÅŸbakan olarak gidip vatandaÅŸ olarak geri dönenleri biliyorum. Bu ülkede 6 günde bir hükümet deÄŸiÅŸtiÄŸini biliyorum" dedi. Åževki Kaymaz ile eylemci arasındaki tartışma bu kezÂ* televizyon kanallarıÂ* üzerine dönüştü eylemci "Eylemcinin Halk TV ısrına Åževki Kaymaz 314 kanal izliyorum cevabını verdi.

    Eylemci ile Şevki Kaymaz arasındaki ilginç tartışma

    Â*

    Eylemcilerin çimlerin üzerinde yürümesi vatandaşların tepkisini tepkisini çekti.

    Haber7 Özel

    Kaynak: Haber7





    Vali açılışı yaptı, çapulcular Gezi'ye daldı Yorumları