BDP'li DemirtaÅŸ, PKK'lı cenazesinde aÄŸladı   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 07-09-2013 (09:25)   Son Mesaj: 07-09-2013 (09:25)    Cevap: 0    Gösterim: 413  

    07-09-2013

    BDP'li Demirtaş, PKK'lı cenazesinde ağladı

    BDP'li Demirtaş, PKK'lı cenazesinde ağladı
    BDP'li Demirtaş, PKK'lı cenazesinde ağladı

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile birlikte, Mardin'in Derik İlçesi'ndeki Kurtay Faraşin kod adlı PKK'lı Mehmet Kıran için kurulan taziyeye katıldı. Baba Abdulhalim Kıran'a taziye dileğinde bulunan BDP lideri Demirtaş, gözyaşlarına hakim olamadı.

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile birlikte, Mardin'in Derik İlçesi'ndeki Kurtay Faraşin kod adlı PKK'lı Mehmet Kıran için kurulan taziyeye katıldı. Baba Abdulhalim Kıran'a taziye dileğinde bulunan BDP lideri Demirtaş, gözyaşlarına hakim olamadı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisiyken 3 yıl önce terör örgütü PKK saflarına katılan Mehmet Kıran, 22 Mart 2013 tarihinde, böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Diyarbakır'ın Dicle İlçesi kırsalında gömülen Kıran'ın mezarı, PKK'lı arkadaşları tarafından ailesine haber verildi. Yakınları tarafından gömüldüğü mezardan çıkarılan Mehmet Kıran, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Merkezi'ne götürüldü.

    Bugün yakınları tarafından memleketi Mardin'in Derik İlçesi'ne getirilen Kıran'ın cenazesi, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. PKK plamaları ve Abdullah Öcalan afişlerinin taşındığı bir yürüyüş sonrası, ilçe mezarlığında verilen PKK'lı Kıran için baba evinde taziye kuruldu.

    Baba Abdulhalim Kıran'ı, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile birlikte taziye ziyaretinde bulunan BDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ınÂ*duygulanarak aÄŸladığı görüldü. Baba Kıran'ın yanında oturan BDP lideri DemirtaÅŸ, "Tüm halkımıza baÅŸ saÄŸlığı diliyorum. Bugüne kadar 30 yıldır yaÅŸanan bu savaÅŸta, bu savaşın en büyük bedelini maalesef insanlarımız ve en ağır bedeli de gençlerimiz ödedi. Öyle gençler var ki hala mezar yerleri dahi belli deÄŸil" dedi.

    Kaynak: DHA





    BDP'li Demirtaş, PKK'lı cenazesinde ağladı Yorumları