Vali Mutlu'dan müdahale açıklaması   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 07-09-2013 (10:24)   Son Mesaj: 07-09-2013 (10:24)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    07-09-2013

    Vali Mutlu'dan müdahale açıklaması

    Vali Mutlu'dan müdahale açıklaması
    Vali Mutlu'dan müdahale açıklaması

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı'nın saat 14.30 sıralarında vatandaşlaraaçılmasının ardından saat 17.30 sıralarında tekrar kapanması ve İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen müdahaleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı'nın saat 14.30 sıralarında vatandaÅŸlaraaçılmasının ardından saat 17.30 sıralarında tekrar kapanması ve Ä°stiklal Caddesi'nde gerçekleÅŸtirilen müdahaleye iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Ä°stanbul Â*Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı açılışı sonrası yaÅŸanan olaylar hakkında Valilik binasında basın açıklaması yaptı.

    Gezi Parkı'nın gösteri alanı ve iÅŸgal alanı olmasına izin vermeyeceklerini Â*ifade eden Mutlu, parkın açılmasından sonra bir takım marjinal kiÅŸilerin taksimi 3 saat içerisinde alanı çevirdiÄŸini belirtti. YaÅŸanan olayların en çok Ä°stanbul insanının etkilendiÄŸini söyleyen Â*Mutlu, "Â* Gezi parkı yaÅŸlıların, çocukların, gençlerin gezip tozacakları alanlardır. Yoksa günlerdir Taksim ve çevresindeki olaylarda, sürekli olarak polisle çatışmakta olan gurupların bir eylem ve gösteri alanları deÄŸildir. Biz saat 14,00'da açtıktan sonra pekÂ* bu guruplara meshup kiÅŸiler gösterilerini yapmaya baÅŸladılar. Hiç kimse biz Gezi Parkını açtıkan sonra banklarda oturmadı, kimse çimenlerde yatmadı. Herkes slogan atmanın ellerinde pankartlarla gösteri yapmanın Taksim ve Gezi Parkı'nın bir direniÅŸ alanı olduÄŸunun sloganlarını attılar. Bunu Gezi Parkı'nda dolaÅŸmayla hiç bir ilgisi yoktur.

    Kadınlar gelmesin, yaÅŸlılar gelmesin, Ä°stanbullular gelmesin burası bizim olsun.böyle birÅŸey yok . Gezi Parkı'nı saat 14,00'da açtık 3 saatte içerisinde parkı bu hale getirdiniz. 3 saat içerisinde polise saldırdınız, kalkanlarına tekme attınız, sloganlar attınız. Biz diyoruz ki buyrun gelin Gezi Parkı'nı güzel güzel kullanın. Bu aziz ÅŸehir tam Ramazan üzerinde birliÄŸimizin beraberliÄŸimizin en derin ÅŸekilde yaÅŸanması için ricada da bulundum. Böyle bir tabloyu yaÅŸamaya hep bu ÅŸehir muhattap mı kalacaktır?. Bu çaÄŸrılar Taksim'i ve Gezi Parkı'nı adete insanlarımıza tamamen yasak kullanılmaz bir hale dönüştürmeye baÅŸlamıştır ve bu iÅŸin en büyük maÄŸduru Ä°stanbullulardır. Ama biz Ä°stanbulumuzun hukukunu korumak için bu ülkenin hukunuku korumak için bu görevimizi yapmaya devam edeceÄŸiz.Â* Gezi Parkı'nı ve Taksim alanını hiçbir zaman kanunsuz gösteri alanı bir iÅŸgal alanı haline dönüştürmeyeceÄŸiz" dedi.

    Kaynak: DHA





    Vali Mutlu'dan müdahale açıklaması Yorumları