Kadıköy'de Gazdan Adam Festivali düzenlendi   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 07-08-2013 (10:22)   Son Mesaj: 07-08-2013 (10:22)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    07-08-2013

    Kadıköy'de Gazdan Adam Festivali düzenlendi

    Kadıköy'de Gazdan Adam Festivali düzenlendi
    Kadıköy'de Gazdan Adam Festivali düzenlendi

    Taksim Gezi Parkı eylemlerinde polisin göstericilere müdahalesini protesto etmek için, Kadıköy'de 1. Gazdanadam Festivali düzenlendi.

    Taksim Gezi Parkı eylemlerinde polisin göstericilere müdahalesini protesto etmek için, Kadıköy'de 1. Gazdanadam Festivali düzenlendi. Bulutsuzluk Özlemi, Hakan Vreskala, Yaşar Kurt, Kurtalan Ekspres gibi grup ve sanatçının destek verdiği festivale katılanlara maketten yapılan TOMA'dan su sıkıldı.

    Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin göstericilere müdahalesini protesto etmek için Kadıköy'de "1. Gazdanadam Festivali" düzenlendi. Kadıköy Rıhtım'da otobüs duraklarının olduğu alanda düzenlenen mitinge yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Öğle saatlerinden itibaren Kadıköy'de toplanmaya başlayan eylemciler, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Mustafa Kemal'in askerleriyizö , "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" , "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde sloganlar attılar.

    Festivale katılanlar giriş noktalarında bulunan polis noktalarında üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındılar. Ellerinde üzerlerinde Atatürk fotoğrafı bulunan Türk bayrakları ile binlerce kişi hep bir ağızdan şarkılar söylediler. Birbirenden renkli görüntülere sahne olan festivalde polisin müdahalesini protesto etmek için yapılan maket TOMA'dan su sıkıldı.

    Saat 17.30'dan itibaren Kadıköy Çarşı, Rıhtım, Moda ve Bahariye'de başlayan etkinliklerin ardından, iskelede kurulan sahnede çok sayıda sanatçı İstanbullularla bir araya geldi. Festivale katılan sanatçılar arasında bulunan Bulutsuzluk Özlemi, eylemler için bestelediği "Dağılın Lan" şarkısını seslendirdi. Hakan Vreskala, Yaşar Kurt, Kurtalan Ekspress, Grup Eflatun, Sattas Reggae Band, Cem Adrian, Güvenç Dağüstün ve eylemlere "Ayağa Kalk" şarkısıyla destek veren Renan Bilek de yer aldı. Gezi Parkı'ndaki performanslarıyla dikkat çeken Çapulcular Korosu'nun, Yiğit Özatalay'ın bestelediği "Boyun Eğmeyenler" şarkısının seslendirdiği festivalde, gezi eylemlerine "Çapulcu musun vay vay" şarkısını kazandıran Boğaziçi Caz Korosu da, sanatçılarla birlikte bu şarkıyı seslendirdi.

    Mir Sanat Topluluğu ise festival sahnesine danslarıyla renk kattı. Sanatçı Orhan Aydın, Nâzım Hikmet şiirleri okurken, Modacı Barbaros Şansal ise, festival için hazırladığı polis ve çapulcu defilesini sergiledi. Şair ve gazeteci Ataol Behramoğlu ve Prof. Dr. Zerrin Bayraktar da, festivalde konuşma yaptılar.

    Kaynak: DHA





    Kadıköy'de Gazdan Adam Festivali düzenlendi Yorumları