Vatandaş pil ve şişeyi atacak parayı alacak!   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 07-08-2013 (09:19)   Son Mesaj: 07-08-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 327  

    07-08-2013

    Vatandaş pil ve şişeyi atacak parayı alacak!

    Vatandaş pil ve şişeyi atacak parayı alacak!
    Vatandaş pil ve şişeyi atacak parayı alacak!

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevre kirliliğinin önlenmesi için bir dizi karar aldıklarını söyledi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevre kirliliğinin önlenmesi için bir dizi karar aldıklarını söyledi. Plastik, kağıt, pil ve şişe gibi geri dönüşümü mümkün olan atıklar için kumbaralar kurulacak. Vatandaş, atıkları bu kumbaraya atıp, karşılığında para alacak.

    Bayraktar, pil, kağıt, plastik ve şişelerin geri dönüşümünü sağlamak için teşvik getirdiklerini, bu yönde hazırlanan projede yerli ve yabancı şirketler ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.

    Nüfusun yoğun olduğu bölgelerden başlamak üzere geri dönüşüm kumbaraları kurulacağını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

    "Önce AVM'lere bu kumbaralardan kurulacak. Vatandaş bu malzemeleri geri atarsa şişe başına para alacak. 25, 50 kuruş ile 1 lira arasında geri ödeme yapılacak. Böylece vatandaşların çöpleri ayırmasını teşvik edeceğiz. Bunu daha sonra Türkiye geneline yaymak istiyoruz. Bunu yaygınlaştırabilirsek ekonomiye kazancı çok fazla."





    Vatandaş pil ve şişeyi atacak parayı alacak! Yorumları