Özdemir: Alevileri sokağa dökmek istiyorlar   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 07-08-2013 (09:21)   Son Mesaj: 07-08-2013 (09:21)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    07-08-2013

    Özdemir: Alevileri sokağa dökmek istiyorlar

    Özdemir: Alevileri sokağa dökmek istiyorlar
    Özdemir: Alevileri sokağa dökmek istiyorlar

    Su TV'nin Sahibi Yalçın Özdemir, geçmişte Alevileri ezen darbecilerin, şimdi kullanmak istediğini belirterek, "Cumhuriyet mitinglerinde sahaya sürmüşlerdi. Gezi Parkı olaylarında da ön safta kullanılmaya çalışıldı, Ali'siz Alevilik hortlatıldı" dedi.

    Su TV'nin Sahibi Yalçın Özdemir, geçmişte Alevileri ezen darbecilerin, şimdi kullanmak istediğini belirterek, "Cumhuriyet mitinglerinde sahaya sürmüşlerdi. Gezi Parkı olaylarında da ön safta kullanılmaya çalışıldı, Ali'siz Alevilik hortlatıldı" dedi. Alevilerin darbe girişimlerinde kullanılmak üzere hazır bekletildiklerini iddia eden Su TV'nin sahibi Yalçın Özdemir, "Cumhuriyet Mitinglerinde de Aleviler sahaya sürmüşlerdi. Ancak o zaman arka bahçede rol alıyordu şimdi ise ön bahçeye sunuluyorlar" dedi. Özdemir, Taksim olaylarında öldürülen 3 kişinin Alevi olduğunu ve özellikle öldürülerek Alevilerin sokağa dökülmesinin amaçlandığını ifade etti.

    Önümüzdeki döneme dikkat

    Özdemir, Alevilerin Türkiye siyasetinde önümüzdeki dönemde daha çok kullanılacağını öne sürdü. Aleviler üzerinde Batı Avrupa'nın bazı Alevilik adına çıkan dernekler ve federasyonlar eliyle Ali'siz Aleviliği Türkiye'ye empoze ettiğini anlatan Özdemir, bu çalışmanın en başında Cem evlerinin ibadethane sayılması konusu olduğunu kaydetti. Özdemir, "Alevilikte Cem ayini kutsaldır ama bir mekana tabi değildir. Sadece dergahlar, tekkeler ve zaviyeler 1924'te yasaklanmadı. Aynı anda üç kanun çıkartıldı. Diyanet işleri kanunu, Tevhidi Tedrisat ve Genelkurmay kanunları çıkartıldı. Yani Alevilik devlet eliyle sistemin dışına, İslam inancının dışına, Cumhuriyeti kuran kadrolar tarafından itilmiştir. Bu da Anadolu'da İslam'ı Aleviler üzerinden protestanlaştırma fikridir. Bu konuda da başarılı olundu" dedi. Ali'siz Aleviliğin hortlatıldığını, Cem evlerinin ibadethane yapılmaya çalışıldığını belirten Özdemir, "Taksim Gezi Parkı olaylarında Aleviler kullanıldı" dedi.

    Ezdiler, şimdi kullanıyorlar

    Özdemir, "Ezdikleri, kendilerine benzetmeye çalıştıkları zora geldiklerinde kullanacakları tek güç Aleviler kalmıştır. Cumhuriyet Mitinglerinde de Alevileri sahaya sürmüşlerdi. Fakat Aleviler orada arka bahçede rol alıyordu şimdi ise ön bahçeye sunuluyorlar"dedi.

    Kılıçdaroğlu Ergenekon işi

    Alevilerin oyunun bir noktada toplanması için CHP'nin başına Alevi olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirildiğini belirten Yalçın Özdemir, "Bu bir Ergenekon projesidir. Onunla amaçlanan Alevilerin başka siyasal yapılara yönelmemeleridir. Çünkü AK Parti iktidarı önemli anlamda demokratikleşme çabası içine girdi. Bunlardan biri de Alevi Çalıştayıdır. Ak Parti önemli bir ezberi bozmaya çalışmıştır. Taksim olayları nedeniyle ölen 3 kişi Aleviydi. Bence bu öldürülen Alevi kişiler bilinçli seçildi. Amaç Alevileri sokağa dökmek ve iktidarı zayıflatmaktı" diye konuştu. (Star)





    Özdemir: Alevileri sokağa dökmek istiyorlar Yorumları