İşçiler eylem yaptı, Aysel TuÄŸluk çöp topladı   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 07-07-2013 (10:51)   Son Mesaj: 07-07-2013 (10:51)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    07-07-2013

    İşçiler eylem yaptı, Aysel Tuğluk çöp topladı

    İşçiler eylem yaptı, Aysel Tuğluk çöp topladı
    İşçiler eylem yaptı, Aysel Tuğluk çöp topladı

    Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 460 taşeron işçisi, sendikal örgütlenme için bir günlük iş bırakma eylemi yapınca, çöpler toplanmadı. Çöpleri toplamak ise Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu 200 kişiye düştü.

    Van Belediyesi Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürlüğü'nde çalışan 460 taÅŸeron işçisi, sendikal örgütlenme için bir günlük iÅŸ bırakma eylemi yapınca, çöpler toplanmadı. Çöpleri toplamak ise Van bağımsız Milletvekili Aysel TuÄŸluk'un da aralarında bulunduÄŸu 200 kiÅŸiye düştü. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN GALERÄ° İÇİN TIKLAYIN Â*Bu konuda taraflar arasında görüşmeler sürerken, Van bağımsız Milletvekili Aysel TuÄŸluk ve BDP'li Belediye BaÅŸkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduÄŸu 200 kiÅŸi, kentin sokaklarında çöp topladı.

    Van'da bugün taşeron firmaya bağlı temizlik işçileri, sendika haklarının verilmesi için eylem yapıp çöpleri toplamadı. Sabah evden çıkan vatandaşlar temizlenmeyen çöp dolu sokakları görünce tepki gösterdi. Havanın da sıcak olması nedeniyle ağır bir kokunun etkili olduğu kentte, Belediye Başkanı Bekir Kaya, işçilerle görüşerek çalışmalarını istedi. Yapılan görüşmelerden karar çıkmaması üzerine, Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, kentin sokaklarında temizlik yapmaya başladı.

    TUĞLUK ÇÖP TOPLADI, SOKAK SÜPÜRDÜ

    Ellerine eldiven takıp bir yandan çöp toplayan milletvekili Tuğluk, bir yandan da elindeki süpürgeyle sokakları süpürdü. STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların da destek verdiği temizlik çalışmalarında Van'ın ana caddeleri ile ara sokakların çöpleri temizlendi. Temizlik çalışmalarının ardından konuşan Tuğluk, işçinin emekçinin ezilenlerin partisi olduklarını belirterek, "Tabi ki emekçilerin sosyal haklarına, sosyal güvencelerine, uygun çalışma koşullarına sahip olmasının çabası içerisindeyiz. Onların hakkını savunmak bizim mücadele gerekçemizin temelini oluşturuyor. Bugün Van'da yaşanan olay küçük bir grubun başlattığı bir durum. Olmaması gerekirdi. Fakat biz de onların taleplerinin ne olduğunu tam anlayamadık. Geçmiş dönemlerde aylarca maaşlarını alamıyorlardı. Bizim belediyemiz döneminde düzenli maaşlarını alıyorlar. Neden böyle bir yola girdiler? Bir sıkıntı varsa bile konuşmayla sorun çözülebilirdi. O yüzden halkımızı da temizliğe davet ettik. Ben çok severek yaptım. Aslında bizim yaptığımız 'Biz Van sokaklarını çöplük içinde bırakmayız mesajıydı" diye konuştu.

    BAŞKAN KAYA İŞÇİ KIYAFETİ GİYDİ

    Temizlik işçilerinin giydiği kıyafetleri giyen Belediye Başkanı Kaya ise, arkadaşlarının emeklerini, sosyal haklarını talep etmelerine karşı olmadıklarını belirterek, onların talep etmeği hakları da gündemlerine aldıklarını söyledi. Parti olarak 2010 yılından itibaren taşeron işçilerin sendikalaştırılması konusunda bir çalışma içinde olduklarını belirten Kaya şöyle konuştu:

    "2012'nin sonunda bizim kurumlarda taşeron işçilerin sendikalaşması konusunda sendikalar kuruldu. Yaklaşık 3 ay önce temizlik işçileri de bize talepte bulundular 'biz de sendikalı olmak istiyoruz' dediler. Biz de parti olarak yerel yönetimler olarak, böyle bir çalışmanın başlatıldığını söyledik. Hatta bu talepleri kat kat aşan talepleri de gündemlerine aldık. Bu hazırlıkları yapıp bir dahaki ihale döneminde sendikalı olarak bizimle hak talep eden taraf olarak oturup hakkınızı talep edeceksiniz diye söyledik. Bir takım iyileştirmeyi yaptık. Onlar talep etseler de etmeseler de biz pratikte bunların haklarını savunacağız. Ben dün Mardin'deyken böyle bir karar almışlar. Fakat işçilerin bir kısmı şu anda çalışmaya başladı."

    Kaynak: DHA





    İşçiler eylem yaptı, Aysel Tuğluk çöp topladı Yorumları