BozdaÄŸ: O görüntüler Bezm-i Alem'den farksız   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 07-07-2013 (09:47)   Son Mesaj: 07-07-2013 (09:47)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    07-07-2013

    Bozdağ: O görüntüler Bezm-i Alem'den farksız

    Bozdağ: O görüntüler Bezm-i Alem'den farksız
    Bozdağ: O görüntüler Bezm-i Alem'den farksız

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, camilerin ibadet yapılan yerler olduğunu belirterek, "Camilerin saygınlığı, mehabeti var. Camilerin saygınlığını, mehabetini zedeleyen işler yapılması fevkalede yanlıştır" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, camilerin ibadet yapılan yerler olduğunu belirterek, "Camilerin saygınlığı, mehabeti var. Camilerin saygınlığını, mehabetini zedeleyen işler yapılması fevkalede yanlıştır" dedi. Bozdağ, Meclis kulisinde gazetecilerle yaptığı sohbette, bir camide yaz Kur'an kursuna gelen çocuklar için badminton etkinliği düzenlenmesiyle ilgili soruları yanıtladı. Camilerin ibadet yapılan, insanların değer verdiği yerler olduğunu ifade eden Bozdağ, "Camilerin saygınlığı, mehabeti var. Orada olan her işin de camilerin saygınlığına ve mehabetine uygun olması gerekir. Camilerin içinde insanların nasıl bulunacağı, orada neler yapılacağı bellidir. Camilerin saygınlığını, mehabetini zedeleyen işlerin yapılması fevkalede yanlıştır, Camiler pin pong, badminton oynama yerleri değil. Orası ibadet yeri ve neler yapılacağı belli. Bunları dışarıda yapabilirler" diye konuştu.

    Camilerde yaz Kur'an kurslarına devam eden çocukların sporla daha fazla meşgul olması için her yerde uygun alanlar bulunduğunu kaydeden Bozdağ, orada bunların yapılabileceğini söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

    "Bu uygulamayı kimler yaptıysa, yanlış yapmışlardır. Kendi inisiyatifleriye de yapmış olsalar yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Camiler; saygınlığına, mehabetine, bugüne kadar icra ettiği fonksiyonlara aykırı kullanılamaz. Camilerde ibadet dışında başka şeyler de yapılıyor. Camilerde insanlar nasıl bulunuyor? Ayakkabı ile camiye giremezsiniz. Caminin içinde top oynayabilir misiniz, oynayamazsınız. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Camilerin içinde yapılacak şeyler belli. Camiler ibadet yeri olarak kullanılabilir, orada vaaz, sohbet yapılabilir, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerle ilgili eğitim verilebilir. Başka işler için de kullanılabilir ama bunların tamamı caminin varlığına, fonksiyonuna, mehabetine uygun düşmelidir. Asılarlardır camilerde yapılan işler var."

    Bozdağ, "Fotoğrafları gördünüz mü?" sorusuna, "Ben çok rahatsız oldum. Bunu yapan, okuduğu kitaplardan herhalde haberi yoktur" karşılığını verdi.

    Bazı yerlerde Kur'an-ı Kerim'e başlayan çocuklara dizüstü bilgisayar verildiğini ya da spora da alıştırılmak istendiğinde spor salonlarına götürüldüğünü anlatan Bozdağ, "Caminin bahçesi var, orada başka işler yaptırabilir. Ama caminin içi mutlaka caminin fonksiyonlarına uygun ve İslam'ın kabullerine uygun şekilde yapılmalı. Yapılan hoş bir şey değil, doğru bulmuyorum. Kim yaptıysa, planladıysa, niyeti nedir bilmiyorum ama ortaya çıkan fotoğraf fevkalede yanlıştır. Niyeti iyi diye yanlışı doğru görmemiz mümkün değil. Yanlış her yerde yanlıştır. Toplumda bu fotoğraftan rahatsız olmayan kimse çıktı mı? Ben rahatsız oldum. Dolmabahçe'de olandan da bundan da rahatsız oldum. İkisi de rahatsız edici... Doğru şeyler değil" diye konuştu.

    Â*





    Bozdağ: O görüntüler Bezm-i Alem'den farksız Yorumları