Mısır'da 4 ihvan liderine hapis cezası!   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 07-07-2013 (09:51)   Son Mesaj: 07-07-2013 (09:51)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    07-07-2013

    Mısır'da 4 ihvan liderine hapis cezası!

    Mısır'da 4 ihvan liderine hapis cezası!
    Mısır'da 4 ihvan liderine hapis cezası!

    Mısır'da İhvan taraftarları yeniden meydanlarda... Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek gösterileri devam ediyor.Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un ulusal diyalgo görüşme çağrısına Müslüman Kardeşler reddetti.

    Mısır'da İhvan taraftarları yeniden meydanlarda... Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek gösterileri devam ediyor.Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un ulusal diyalgo görüşme çağrısına Müslüman Kardeşler reddetti. 04: 55 Mısır Başsavcılığı, "terör ve şiddete teşvik" suçlamasıyla gözaltına alınan Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) eski başkanlarından Muhammed Mehdi Akif'in de arasında bulunduğu 4 İhvan lideri hakkında 15 günlük ihtiyati hapis kararı çıkardı.

    04: 48
    Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un Basın Danışmanı Ahmed el-Muselmani, Müslüman Kardeşler Teşkilatının da (İhvan) seçimlere katılabileceğini söyledi.Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Muselmani, "Müslüman Kardeşler Teşkilatının gelecek cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri için önünde büyük fırsatlar var. Cumhurbaşkanlığı İhvan'a el uzatıyor. İslami eğilimli grupları dışlamıyoruz. Devletin İslami gruplara karşı değil, silah doğrultan ve devleti yıkmaya çalışanlara karşı husumeti var" dedi.

    04: 21 Mısır emniyet güçleri, Sina Yarımadası'nda polise ve orduya ait kontrol noktalarına saldırılmasının ardından düzenlediği operasyonlarda 10 kişiyi gözaltına aldı.

    03:09
    Başkent Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önünde Mursi'ye destek verenler, Mursi serbest bırakılmadan ve görevine iade edilmeden evlerine dönmeyeceklerini belirtiyor.

    01: 30
    Mısır geçici Cumhurbaşkanlığı, Muhammed Baradai'nin hükümet kurmakla görevlendirildiği yönündeki ilk açıklamasını geri çekti. Baradai'yle yapacağı ortak basın toplantısı iptal edilen geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un, görevlendirmeyle ilgili istişarelerinin sürdüğü bildirildi.

    01:22
    Mısır Yargıtay Başkanı Hamid Abdullah ve Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarının gözaltına alınmasına son verilmesini istedi.

    -----------------------------------------------------------------
    Ariş'te Mursi'ye destek gösterileri düzenlendi


    Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri, Sina'nın kuzeyindeki Ariş kentinde gösteri düzenledi.

    Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve Selefi liderlerin Ariş'te katıldığı gösteride eylemciler, ellerinde Mursi fotoğrafları ve Mısır bayrakları taşıdı.

    En-Nasr Camisi'nden harekete geçen göstericiler, şehrin ana caddesine doğru yürüdü. Göstericiler, Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığı görevine devam etmesini talep ederek, "Mursi'den başka cumhurbaşkanı tanımayız" şeklinde slogan attı.

    Â*

    Göstericiler, Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını gayrı meşru bir eylem olarak niteleyerek tepkilerini dile

    Mursi'nin destekçileri "Dik Duruş", muhalifleri ise "İstiklal" mitingleri düzenleyecek

    Â*Mısır'da bugün, ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaÅŸtırılan ülkenin ilk seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri "Dik DuruÅŸ", muhalifleri ise "Ä°stiklal" adı altında gösteriler düzenleyecek.

    "Meşruiyete Destek için Ulusal Cephe", Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını protesto için bugün ülkenin tüm meydanlarında "Dik Duruş" adı altında milyonlarca kişinin katılacağı gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulundu. Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na yakınlığıyla bilinen Vasat Partisi, yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır halkı, Mursi'nin ordu tarafından görevinden uzaklaştırılmasını kabul etmiyor. Mursi iade edilene kadar bu halk meydanlardan ayrılmayacak" ifadelerini kullandı.

    Müslüman Kardeşler'in siyasi uzantısı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) dün yaptığı yazılı açıklamada, Mursi görevinin başına getirilene kadar meydanları terketmeyeceklerini bildirmişti.

    Ordunun yönetime el koymasına tepki gösteren Mursi yanlıları Rabia'tul Adeviyye Meydanı'ndaki eylemlerini sürdürüyor. Kahire'nin diğer bölgeleri ile birçok kentteki meydanlardan ayrılmayan göstericiler Mursi'nin görevine dönmesini talep ederken, Tahrir Meydanı'nda eylem yapmaya devam eden protestocular ise askeri yönetimi destekliyor.

    Mursi ve Müslüman Kardeşler karşıtı "30 Haziran Cephesi" ise "İstiklal" adı altında Tahrir Meydanı başta olmak üzere ülkenin tüm meydan ve caddelerinde gösteriler düzenleme çağrısında bulundu.

    Mursi destekçileri ve Nur Partisi, Baradai'nin başbakanlığına karşı çıkıyor

    Â*Mısır'daki Selefi eÄŸilimli Nur Partisi ve ülkenin seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye destek veren göstericiler, yönetime el koyan ordunun geçici cumhurbaÅŸkanlığına getirdiÄŸi Adli Mansur'un, Muhammed Baradai'yi baÅŸbakan olarak görevlendirmesine tepki gösterdi.

    Başkent Kahire'deki Rabiat'ul Adeviyye Meydanı'nda toplanan göstericiler, muhalif partilerin çatı kuruluşu Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (UKC) Genel Koordinatörü ve Düstur Partisi Genel Başkanı Muhammed Baradai'nin başbakan olarak görevlendirilmesi kararına tepki gösteriyor. Rabiat'ul Adeviye Meydan'ındaki göstericilerin sayısı artmaya devam ederken, Mansur'un görevlendirme kararı haberinin meydana ulaşmasının ardından eylemciler "Ey Sisi, liderim Mursi" şeklinde slogan atmaya başladı.

    Bu arada, Nur Partisi Başkanlık Konseyi Üyesi Eşref Sabit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin Baradai'nin başbakanlık görevine getirilme kararına karşı çıktığını belirterek yeni hükümet kurulması hususunda partinin tutumunu açıklamak üzere bir bildiri yayımlayacaklarını ifade etti. Nur Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Amr el-Mekki de muhaliflerin çatı kuruluşu UKC'nin lideri olması nedeniyle Baradai'nin başbakanlığına karşı çıktıklarını dile getirdi. Mekki, "Baradai'nin başbakan olması, ülkede kutuplaşmaya yol açar. Ülkenin çıkarları şu an önceliklerimizden. Bizim bu dönemde tüm vatanı kucaklayacak birine ihtiyacımız var. Krizin fitilini ateşleyecek kutuplaşmaya yol açacak birini istemiyoruz" dedi.

    Müslüman Kardeşler'den diyalog çağrısını reddetti.


    Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi uzantısı olan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), ordunun yönetime el koyarak göreve getirdiği geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un çağrısıyla başlatılan ulusal diyalog görüşmelerine katılmayacağını açıkladı.

    Â*HAP Genel Sekreteri Hüseyin Ä°brahim tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Partimiz geçici CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur'un çaÄŸrısıyla düzenlenen ulusal diyalog görüşmelerine katılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

    Â*HAP'ın, ordunun yönetime el koymasını hiçbir ÅŸekilde meÅŸru göremeyeceÄŸine dikkati çeken Ä°brahim, Mısırlıların seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanının Muhammed Mursi olduÄŸunu ve bu nedenle görüşmelere katılmanın ordunun müdahalesini meÅŸrulaÅŸtırmak anlamına geleceÄŸini belirtti.

    Â*Geçici CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur, Mısır'da geçiÅŸ sürecinin tartışıldığı ve gerek siyasi gerek dini kesimler ile gençlik hareketlerinin dahil olduÄŸu ulusal diyalog görüşmelerine CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda devam ediyor.

    19.45 Mısır'da El BaradaiÂ* geçiçi baÅŸbakan ilan edildi


    Mursi'nin evine yakın mesafede bulunan Rabiatu'l Adeviyye alanını dolduran yüzbinlerce gösterici, demokrasi sloganları atıp, Mısır bayraklarıyla alanı renklendirdiler. Bu sabah namazına kadar devam eden gösterilerde yer alan Mursi yanlılarının bazıları meydanı terk ederken sabah saat 09:00'dan itibaren kalabalığın arttığı görüldü. Mursi'ye destek için öğleden sonra meydana gelen göstericilerin sayısı bir milyonu aÅŸtı.Â*Â*

    Mısır anayasasının askıya alınması ve ülke tarihinde ilk kez seçimle gelen CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaÅŸtırılmasını kabul etmeyen grup, darbeden vazgeçilene kadar gösterilerini sürdüreceklerini açıkladı.Â*

    Göstericiler adına konuşan Şeyh Ebu Ahmed, ülke tarihinde seçimle göreve gelen tek cumhurbaşkanının Mursi olduğunu belirterek, devrimdeki kazanımlarının darbeyle geri alınmak istendiğini söyledi.

    SİSİ'YE GÖNDERME

    Öte yandan Mursi yanlıları Savunma Bakanlığı önünde toplanıyor. Göstericiler binanın duvarına, yönetime el koyma kararını açıklayan Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'ye atfen, "Ey Sisi, cumhurbaşkanımız Mursi" yazılı pankart astı.

    GECE DE GÖSTERİLER DEVAM ETTİ

    Sabaha kadar devam eden gösteriler sonrası Adeviyye Meydanı'nda kılınan sabah namazı sonrası göstericilerin bir kısmı evlerine çekildi. Günün ağarmasından sonra göstericeler yeniden meydanlara dönmeye başladı.

    Mursi yanlısı göstericiler, Rabiat'ül Adeviyye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önündeki Nahda Meydanı ile Mursi'nin tutulduğu tahmin edilen ve dün de en az beş kişinin hayatını kaybettiği Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde yeniden toplanmaya başladılar.

    MEYDANLARDA TEK BÄ°R AÄžIZDAN HEP AYNI SLOGAN

    "Mursi'yi almadan eve dönmeyeceğiz" sloganları atan kalabalıkların günün ilerleyen saatlerinde milyonları bulması bekleniyor.

    BBÇ Arapça dünkü gösterilerde, tüm ülke genelinde 30 milyon kişinin sokaklarda olduğunu duyurmuştu. Silahsız olan göstericiler, Mursi serbest bırakılıp görevinin başına dönünceye kadar bu eylemlerini sürdereceklerini belirtiyor.

    İSKENDERİYE'DE DE DESTEK ÇIĞ GİBİ

    Ãœlkenin ikinci büyük kenti Ä°skenderiye ve diÄŸer kentlerde de Mursi'ye destek gösterileri aralıksız devam ediyor.Â*







    Mısır'da 4 ihvan liderine hapis cezası! Yorumları