BDP ÅŸimdi de Yüksekova'da eylem baÅŸlattı   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 07-06-2013 (09:30)   Son Mesaj: 07-06-2013 (09:30)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    07-06-2013

    BDP şimdi de Yüksekova'da eylem başlattı

    BDP şimdi de Yüksekova'da eylem başlattı
    BDP şimdi de Yüksekova'da eylem başlattı

    Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Doski Bölgesi'ndeki Rahmo Tepe'ye kurulan seyyar karakolun kaldırılması için BDP İlçe örgütü tarafından eylem yapıldı.

    Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi'nin Doski Bölgesi'ndeki Rahmo Tepe'ye kurulan seyyar karakolun kaldırılması için BDP Ä°lçe örgütü tarafından eylem yapıldı. GALERÄ° İÇİN TIKLAYIN Araçlarla bölgeye giden eylemciler karakola yürümek istedi. DaÄŸlık bölgede polisin de destek verdiÄŸi jandarma, kendilerine taÅŸ atanÂ*ve kurulan barikatı aÅŸmaya çalışan eylemcilere müdahale etti.

    Saat 16.00 sıralarında Yüksekova İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Doski Bölgesi'ndeki Gürkavak Köyü içerisinde bulunan Rahmo Tepesi'ne 3 yıl önce kurulan karakola giden yaklaşık 3 bin kişi, ilk olarak karakolun kurulduğu tepeye tırmandı. Jandarmanın etten duvar ördüğü karakol önünde slogan atıp, PKK bayrakları ile Öcalan resimleri açan grup sık sık 'Biji Serok Apo', 'Selam selam İmralı'ya bin selam' sloganları attı.

    ASKER MAYIN KONUSUNDA SIK SIK UYARDI

    Karakol önünde toplanan karabalık sık sık asker tarafından mayın konusunda uyarıldı. Askeri bir yetkili, "Üzücü bir olay olmasını istemiyoruz. Yolda mayın taraması yaptık. Ancak arazide eskiden kalmış patlamamış mühimmat olabilir. Lütfen arazide dolaşmayın dikkatli olun" uyarısında bulundu.

    KARAKOLA YÃœRÃœDÃœLER KOMUTAN UYARDI

    Bir süre askerin etten duvar ördüğü bölgede halay çeken eylemciler karakola doÄŸru yürüyüşe geçti. AskerdenÂ*yol vermesiniÂ*isteyenÂ*eylemciler askerin barikatını aÅŸmayınca taÅŸla saldırdı. Asker eylemcilere gaz bombasıyla müdahale edip havaya uyarı ateÅŸi açtı. Kısa süreli müdahale sonrası askeri bir yetkili, "Bu topraklarda bir çiçeÄŸin bile solmasıÂ*bizi üzer. Lütfen saÄŸduyulu davranalım" diyerek aralarında BDP Ä°lçe BaÅŸkanı Nail Durmaz'ın da bulunduÄŸu bir grup yöneticiyle görüştü.

    POLÄ°STEN JANDARMAYA DESTEK

    Karakol çevresinde güvenlik saÄŸlayan jandarmalara polisin de destek vermesi dikkat çekti. Müdahale sırasında bazı polislerÂ*gaz bombası kullanırken, askeri yetkili ve BDP'lilerin görüşmesinin ardından eylemci grup sakinleÅŸip oturmaya baÅŸladı. Bu sırada bazı eylemciler jandarmaların önünde el ele tutuÅŸarak güvenlik saÄŸlayarak taÅŸkınlık yapılmasına izin vermedi. Eylemciler de karakolun kaldırılmasına kadar burada oturacaklarını söylediler.

    BDP şimdi de Yüksekova'da eylem başlattı

    Kaynak: DHA





    BDP şimdi de Yüksekova'da eylem başlattı Yorumları