Ä°stanbul'da Mursi'ye dev destek gösterisi   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 07-06-2013 (09:31)   Son Mesaj: 07-06-2013 (09:31)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    07-06-2013

    İstanbul'da Mursi'ye dev destek gösterisi

    İstanbul'da Mursi'ye dev destek gösterisi
    İstanbul'da Mursi'ye dev destek gösterisi

    Mısır'da dün akşam saatlerinde ordunun yönetime el koyması, Mısır'ın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

    Mısır'da dün akşam saatlerinde ordunun yönetime el koyması, Mısır'ın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Darbeye karşı yapılan protestoya bazı yazarlar ve dernek yöneticileri de destek verdi.

    Mısır'ın BeÅŸiktaÅŸ'taki Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu önünde saat 22.30 sıralarında toplanan AK Parti Ä°stanbul Gençlik Kolları'na baÄŸlı yaklaşık 500 kiÅŸi, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti. Darbeye karşı yapılan protesto eylemineÂ*Aralarında AK Parti Gençlik kolları ve Ä°nsani Yardım Vakfı (Ä°HH) üyelerinden oluÅŸan 200 kiÅŸilik grup,Â*Saadet Partisi (SP) ve Anadolu Gençlik DerneÄŸi (AGD) üyesi yaklaşık 300 kiÅŸilik grupta destek verdi.

    Eylem nedeniyleÂ*konsoloslukÂ*çevresinde polis tarafından geniÅŸ güvenlik önlemi alındı. Ellerinde pankart ve parti bayrakları ile Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye destek sloganları atan grup üyeleri, "Mursi'nin yanındayız", "Müslüman uyuma, Mısır'a sahip çık" ve "Diren Mursi, ümmet seninle" sloganları attı.

    İHH BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

    Â*

    Grup adına açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'da yaşananlarla dünyanın kandırılmak istendiğini ifade etti. Bu darbenin arkasında İsrail'in, Amerika'nın, onların gönderdiği paraların, kırsal kesimde kandırılan insanların bulunduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

    Â*

    "Bu insanlar evlerine geri döndüler. Gerçeği gördüler. İsrail şimdi panikledi, bu darbenin başarısız olacağını anladı. Amerika'ya mesaj gönderiyor geri adım atsın diye. İtiraf ediyor, yani diyor ki; 'Bu darbeyi başaramadık, İhvan-ı Müslimin ve özgürlüğü seven tüm halklar bize karşı birleşti'. Size bir müjde veriyorum. Bu darbe girişiminin sonucu ne olursa olsun Mısır'daki halkı birleştirdi. Tekrar seçim olsa Mursi ve yandaşları yüzde 70 ile tekrar iktidara gelir."

    Â*

    BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş da yaşananlar karşısında Suudi Arabistan, İsrail, ABD ve AB'nin sessiz kalmasını anlayamadığını ifade ederek, Müslüman Kardeşler'e BBP olarak destek verdiklerini söyledi.

    Â*

    Kur'an-ı Kerim okuyan, marşlar söyleyen ve slogan atan kalabalığın bekleyişi sürüyor.




    Kaynak: CÄ°HAN





    İstanbul'da Mursi'ye dev destek gösterisi Yorumları