Bir kıvılcaımla başlayan yangın yayılıyor   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 07-05-2013 (09:12)   Son Mesaj: 07-05-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    07-05-2013

    Bir kıvılcaımla başlayan yangın yayılıyor

    Bir kıvılcaımla başlayan yangın yayılıyor
    Bir kıvılcaımla başlayan yangın yayılıyor

    Aydın'nın Kuyucak İlçesi'nde, bir traktörün arkasına bağlı diskaro makinesinin taşa çarpmasıyla çıkan kıvılcım otları tutuşturdu ve yayılan alevler ormana sıçradı.

    Aydın'nın Kuyucak İlçesi'nde, bir traktörün arkasına bağlı diskaro makinesinin taşa çarpmasıyla çıkan kıvılcım otları tutuşturdu ve yayılan alevler ormana sıçradı. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

    Kuyucak İlçesi'nin Devecilerdamı Mevkii'nde bugün saat 15.00 sıralarında, Çetin Karakulak'a ait tarlada çalışan Mehmet Külahoğlu'nun kullandığı traktörün arkasına bağlı toprağın yüzeysel işlenmesini sağlayan diskaro makinesi, taşa çarpınca oluşan kıvılcım otları tutuşturdu. Dizboyu olan otlar hızla yanarken, tarlada çalışanlar alevleri kontrol altına alamadı ve "Alo 177 Orman Yangın" ihbar hattına durumu bildirdi. Nazilli Orman Şefliği'ne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi, çevre il ve ilçelerden de takviye istendi. Ormanlık alana ulaşan yangını kontrol altına almak için 4 amfibi uçak, 5 helikopter, 30 arazöz, 5 su tankeri, 50'den fazla yer işçisi ve itfaiye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlk belirlemelere göre, incir, zeytin, çam ve meşe ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 130 dönümlük alan kül oldu. Arazinin dağlık olması nedeniyle müdahalede zorlukların yaşandığı kaydedildi.

    Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan bölgeye gelip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kuyucak Belediye Başkanı CHP'li Ali Ulvi Akoğlu, "Tarım arazisinde kıvılcımdan başlayan yangın hızla büyüyerek orman arazisine sıçradı. Arazinin sarp olması ve rüzgarın ters yönde esmesi nedeniyle kara ekiplerimiz yetersiz kalıyor. Umarım kısa sürede kontrol altına alınır" dedi.

    Kaynak: DHA





    Bir kıvılcaımla başlayan yangın yayılıyor Yorumları