54 yıllık özlem sona eriyor   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 07-04-2013 (10:21)   Son Mesaj: 07-04-2013 (10:21)    Cevap: 0    Gösterim: 298  

    07-04-2013

    54 yıllık özlem sona eriyor

    54 yıllık özlem sona eriyor
    54 yıllık özlem sona eriyor

    Yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanı, 100 milyon liralık yatırımın tamamlanmasının ardından uçak seferleri için artık gün sayıyor.

    Yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanı, 100 milyon liralık yatırımın tamamlanmasının ardından uçak seferleri için artık gün sayıyor. Araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanılan Kastamonu Havalimanı, 54 yıl boyunca uçak seferlerine açılamadı. Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havaalanının hizmete açılması için harekete geçildi. Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında ihale süreci tamamlanan havaalanının 2010 yılında yeniden yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları tamamlanarak DHMİ'ye teslim edilen havaalanı, bölgeye hizmet edecek. Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile Ilgaz Kayak Tesisleri'ne ulaşım kolaylığı sağlayacak havaalanında ilk etapta Kastamonu-İstanbul seferleri düzenlenmesi planlanıyor.

    KASTAMONU'DA BAYRAM HAVASI YAŞANIYOR

    54 yıl sonra Kastamonu Havalimanını tekrar uçuşlara başlamasıyla birlikte Kastamonu'da adeta bir bayram havasının yaşandığını aktaran Vali Erdoğan Bektaş, "Kastamonu Havalimanı inşaatı tamamlanmıştı. Havaalanının bir süredir uçuşlara başlamasını bekliyorduk. En son Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da uygun görmesiyle birlikte Cuma günü itibariyle havaalanında uçuşlar başlıyor. Resmi açılışını daha sonra muhtemelen Sayın Başbakanımız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapacağız. Ancak Cuma günü itibariyle ilk uçuşumuz gerçekleşecek ve arkasından uçuşlar devam edecek. İlk planda haftada 4 uçağımız havalanacak. İstanbul'a seferler düzenlenecek" dedi.

    54 yıl sonra Kastamonu Havaalanı yeniden Kastamonuluların hizmetine girdiğini hatırlatan Vali Bektaş, "Havaalanı tüm şehrin büyük önem verdiği bir konuydu. Bizimde 3 yıldır inşaatla ve diğer hazırlıklarla uğraştığımız bir konuydu. Bizim Kastamonu'nun dışında diğer illerde yaşayan daha çok Kastamonulu vatandaşımız var. Kastamonu için sanki bir bayram gibi adlanıyor. Şehirde ciddi bir heyecan oluşturdu. İlk uçağı İstanbul'daki hemşehrilerimiz tamamen doldurdu. Biletlerinin tamamını aldılar. Daha sonra bilet satışlarının da daha iyi olduğunu gözlüyoruz. Vatandaşların rehavetine göre uçak seferleri ve destinasyonlarının arttırılacağını umuyorum. Havaalanı şehrimize beklentilerine uygun faydalar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

    HAVAYOLU, ZENGİNLERİN ARACI OLMAKTAN ÇIKARTILDI

    Kastamonuluların uzun zamandır açılmasını beklediği havaalanına nihayet Cuma günü kavuştuğunu açıklayan AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, "Burada siyasi irade ve Sayın Başbakanımız bunu kendisine bir görev bildi. Ulaşım alanında Türkiye'de son 10 yılda hem kara ulaşımı hem de hava ulaşımı hem de diğer vasıtalarla olan ulaşımda büyük yol kat edildi. Duble yolların yanında hava ulaşımını da hükümetimiz büyük önem verdi. 2002 yılında 26 tane ülkemizde havaalanı varken bugün 50 tane havaalanı bulunuyor. Havayolu, sadece zenginlerin ulaşım aracı olmaktan da çıktı ve herkesin bu hizmetten istifade edebileceği ücretler makul rakamlara çekilmiş durumdadır. Kastamonu'da 54 yıl önce havaalanı açıldı fakat işlemediği için kapandı. 1980'li yıllarda bir girişim daha oldu yine başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun tecrübeleriyle inşallah Kastamonu, bu büyük yatırımı iyi değerlendireceğiz. Bütün toplum sivil kuruluşlarımız, bütün işadamlarımız ve halkımız bu işi sahiplenecek. İstanbul'daki diğer Kastamonulular bu işi mutlaka sahiplenecektir. Buna cani gönülden inanıyoruz" şeklinde konuştu.

    Uçak seferleri için şu andaki taleplerin iyi durumda olduğunu aktaran Çelik, şöyle devam etti: "20 ilçemizde her gün şuan 100'den fazla otobüs gelip gidiyor. Haftada 4 kez 135 kişilik uçaklarla gelinecek"

    BAŞBAKAN ERDOĞAN 19 TEMMUZ'DA GELİYOR

    Kastamonu Havalimanı'nın Cuma günü uçak seferlerini başlamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, 19 Temmuz'da Kastamonu'ya gelerek resmi açılışını gerçekleştirecek. Çelik, Kastamonu Havalimanı'nın resmi açılışını yapmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Temmuz Cuma günü Kastamonu'ya gelerek saat 15.30'da resmi açılışı yapacağını söyledi.

    54 YILLIK ÖZLEM SON BULUYOR

    Kastamonulu vatandaşlar, 54 yıldır Kastamonu Havalimanının tamamlanmasını beklediklerini belirterek, acil bir işleri olduğunda veya hastaları olduğunda İstanbul'daki hastanelere çok daha kolay gidebileceklerini kaydetti. Büyük mutluluk duyduklarını açıklayan vatandaşlar, konforlu bir şekilde seyahat edebileceklerini ve otobüslerle 9-10 saat boyunca yolculuk yapmayacaklarını, 1 saatte İstanbul'a varabileceklerini söyledi.

    Kaynak: İHA





    54 yıllık özlem sona eriyor Yorumları