Taksim Dayanışması, mahkemenin kararını değerlendirdi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 07-04-2013 (09:22)   Son Mesaj: 07-04-2013 (09:22)    Cevap: 0    Gösterim: 307  

    07-04-2013

    Taksim Dayanışması, mahkemenin kararını değerlendirdi

    Taksim Dayanışması, mahkemenin kararını değerlendirdi
    Taksim Dayanışması, mahkemenin kararını değerlendirdi

    Taksim Dayanışması, mahkemenin Gezi Parkı ile ilgili aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

    Taksim Dayanışması, mahkemenin Gezi Parkı ile ilgili aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğiz" dedi. Taksim Gezi Parkı olaylarında ön plana çıkan Taksim Dayanışması, Gezi Parkı önünde basın açıklaması yaptı. Gezi Parkı önünde toplanan eylemciler, sloganlar atarken çevik kuvvet ekipleri tedbir amaçlı önlem aldı. Grup adına basın açıklaması yapan Peyzaj Mimarları Odası Başak Özer Taksim Yayalaştırma Projesi'nin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararını okudu. Özer, "Mahkeme kararında dalış tünellerine ilişkin plan kararlarının koruma ilke ve kararlarına aykırılığı, plan notlarında yer alan Gezi Parkı'nda Topçu kışlasının ihyasıyla ilgili hükmün çağdaş şehircilik ilkelerine ve planlama tekniklerine uygun olmadığı kamu yararı gözetmediği sonucuna varılmıştır.

    Başlattığımız hukuk mücadelesi sonucu alınan bu karar, Taksim Dayanışması bileşenleri ve Gezi Parkı sürecinde Taksim Dayanışması'na destek veren tüm yurttaşlarımızca sürdürülen mücadelenin haklılığı kanıtlanmıştır. Ülkemiz tarihinde görülen en geniş katılımlı demokrasi, kent ve insan hakları mücadelesinin haklılığı yargı kararıyla bir kez daha ispatlanmış, Tarihi Taksim Meydanı ve Gezi Parkının korunması yargı kararıyla da güvence altına alınmıştır. Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha saygıyla duyuyoruz" dedi.

    Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde ayrıldı.

    Kaynak: İHA





    Taksim Dayanışması, mahkemenin kararını değerlendirdi Yorumları