Askeri darbe İstanbul'da protesto edildi   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 07-04-2013 (09:21)   Son Mesaj: 07-04-2013 (09:21)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    07-04-2013

    Askeri darbe İstanbul'da protesto edildi

    Askeri darbe İstanbul'da protesto edildi
    Askeri darbe İstanbul'da protesto edildi

    Mısır'da, ordunun yönetime el koyması, İstanbul'da bazı sivil ve siyasi parti gruplarınca protesto edildi.

    Mısır'da, ordunun yönetime el koyması, İstanbul'da bazı sivil ve siyasi parti gruplarınca protesto edildi. Akşam saat 22.30 sıralarında Mısır'ın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Saadet Partisi (SP) ve Anadolu Gençlik Derneği'ne (AGD) mensup yaklaşık 300 kişilik grup, Mısır'da ordunun yönetime el koyarak gerçekleştirdiği darbeyi protesto etti. Aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı eylemde, konsolosluk çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek sloganları atıldı. Ellerinde pankart ve parti bayrakları taşıyan eylemciler, sık sık "Mursi'nin yanındayız", "Müslüman uyuma, Mısır'a sahip çık" ve "Diren Mursi, ümmet seninle" sloganları atarak 1 saat boyunca eylemlerini sürdürdü.

    Eylemde açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, yeryüzündeki güçler dengesine işaret ederek, "Mısır'da bu gün ortaya çıkan darbe girişimini protesto etmek için buradayız. Yeryüzünde 2. Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından kurulan güçler dengesini ve denklemini esas alan düzen kan ve gözyaşı ile devam ediyor. Ölümden ve savaştan daha kötü olan fitne yeryüzünde toplumları ifsada sürükleme gayretini ısrarla ayakta tutmaya çalışıyor" dedi.

    Zulüm ile abad olunamayacağını kaydeden Esmerer, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Mısır'da 2010 yılında başlayan 'yakın tarihin en büyük memnuniyetsizlik gösterisi' birlerinin uykularını kaçırdı. Mısır halkı 25 Ocak 2011 tarihinde sokaklarda ve meydanlarda büyük gösteriler, protestolar yaptı. Farklı sosyoekonomik köklerden ve inançlardan olan Mısırlılar ilk defa bu protestolarda bir araya gelerek toplumsal birlikteliği sağladı. Yani ilk defa mısır kendisi olmuştu. Ve 11 Şubat 2011 tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek gösteriler nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. Mısır halkı ciddi bir nefes aldıran bu süreç sonunda, demokratik seçimlerle gelen yeni bir yönetimi işbaşına getirdi.
    Mısır Ordusu yaptığı 'son saatler' başlıklı açıklamada 'Mısır Halkını teröristlerden ve radikallerden korumak için kendi kanımızı dökmeye hazırız' ifadesini kullanmıştı. Kimdir bunlar? Seçilmiş Mısır hükümeti mi? Radikal diye tanımladığınız halkın desteği ile Cumhurbaşkanı seçilmiş olan Sn. Muhammed Mursi mi terörist? Müslüman Mısır'ın Müslüman alimleri ve önderleri bu haksızlığa sessiz kalmayın. Toplumsal sükunete katkı yapın. Mısır halkını ve ordusunu sonu gelmez sokaklara değil, evlerin sükunet ve huzuruna davet etmenizi bekliyoruz"

    Kaynak: İHA





    Askeri darbe İstanbul'da protesto edildi Yorumları