PKK'dan eylem terörü için yoklama   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 07-03-2013 (09:24)   Son Mesaj: 07-03-2013 (09:24)    Cevap: 0    Gösterim: 321  

    07-03-2013

    PKK'dan eylem terörü için yoklama

    PKK'dan eylem terörü için yoklama
    PKK'dan eylem terörü için yoklama

    PKK'nın Hakkâri'de halka karakol eylemi için talimat verdiği öğrenildi. 5 Temmuz'daki eyleme katılmayanların yoklamayla belirleneceğini duyuran PKK, halkı cezalandırmakla tehdit etti.

    PKK'nın Hakkâri'de halka karakol eylemi için talimat verdiği öğrenildi. 5 Temmuz'daki eyleme katılmayanların yoklamayla belirleneceğini duyuran PKK, halkı cezalandırmakla tehdit etti. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan karakol gerilimi Hakkâri'ye sıçradı. Şehir merkezi ve Yüksekova ilçesinde günlerdir devam eden gerilimin arkasından terör örgütü PKK'nın eylem talimatı çıktı.

    PKK'nın 5 Temmuz'da, Yüksekova ve Dağlıca mevkilerinde bulunan askeri üs bölgeleri, karakollar ve baraj inşaatlarına yönelik halka zorla eylem yaptırmak istediği istihbarat raporlarına yansıdı.

    KAMIŞLI HEDEFTE

    İstihbarat raporuna göre, PKK'nın sözde Cilo sorumlusu Özgür Tatvan kod adlı terörist Hakkâri bölgesinde eylem talimatı verdi. 5 Temmuz'da Dağlıca bölgesinde bulunan Rahmo tepesindeki Kamışlı Jandarma Karakolu'na yönelik düzenlenecek eylemlerde köy köy gezilerek eyleme katılımın sağlanması için talimatlar verildiği öğrenildi.

    Talimata göre eylem çağrısı yapılan herkes için yoklama yapılacağı belirtildi. Eylemlere katılımın artırılması için mahallelerde araçlarla anonslar yapılması talimatının verildiği de belirtildi.

    GELMEYENE 'VERGİ' CEZASI

    Terör örgütü PKK, eylemlere katılımı artırmak için halkı tehdit etti. Eylemlere katılmayanların daha sonra cezalandırılacağı bölge halkına duyuruldu. PKK talimatındaki tehditler istihbarat notlarına şu ifadelerle geçti: "Örgüt mensuplarının köy köy gezerek yürüyüşe katılım için köy halkını yönlendirecekleri, yürüyüşe katılmayanların tespit edilmesi için yoklama alınacağı, 'gelmeyen olursa daha sonra farklı yaklaşırız' şeklinde talimat verdiği ve vergilendirme adı altında ceza kesileceği bildirildi."

    SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI

    Lice'de 1 kişinin ölümü, 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan karakol gerilimiyle ilgili soruşturmayı yürüten Lice Cumhuriyet Savcılığı, 28 Haziran'da meydana gelen olaylara ilişkin gizlilik kararı aldı.

    KADIN DERNEĞİNİ YAKTILAR

    Lice'de yaşanan karakol olaylarını protesto etmek isteyen bir grup, Hakkâri'de Nil Kadın Derneği'nin binasını molotofla ateşe verdi. Gece boş olan iki katlı binadaki yangın, itfaiye ve TOMA araçlarının müdahalesi ile söndürüldü.

    Büyük hasar gören binanın, 23 Ağustos 2010'da camiye giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen İmam Aziz Tan'ın evi olduğu öğrenildi. Binanın Tan ailesinin Hakkâri'den ayrılmasından sonra Nil Kadın Derneği tarafından kullanılmaya başlandığı belirtildi.

    HAKKARİ'DE LİCE PROVOKASYONU

    Hakkâri'de Lice'deki gibi bir provokasyonun organize edilmeye çalışıldığı cümlelerle ortaya çıktı: Yüksekova ilçesinde, mahalle aralarında, araçlarla duyuru yapılması ve vatandaşların Rahmo Tepe bölgesine gelirken, yol güzergâhında bulunan Kamışlı Jandarma Karakoluna, Diyarbakır Lice ilçesinde meydana gelen olayın benzeri şeklinde taşlı, molotoflu saldırılarda bulunmaları konusunda talimatlar vermiştir.

    Kaynak: BUGÜN





    PKK'dan eylem terörü için yoklama Yorumları