Topbaş'tan taksi ve halk otobüsleri için garanti   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 07-02-2013 (10:26)   Son Mesaj: 07-02-2013 (10:26)    Cevap: 0    Gösterim: 311  

    07-02-2013

    Topbaş'tan taksi ve halk otobüsleri için garanti

    Topbaş'tan taksi ve halk otobüsleri için garanti
    Topbaş'tan taksi ve halk otobüsleri için garanti

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, minibüs, taksi ve halk otobüslerinin İstanbul'un ulaşım sistemiyle entegre edileceğini belirtirken minibüsçüleri de rahatlatma sözü verdi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, minibüs, taksi ve halk otobüslerinin İstanbul'un ulaşım sistemiyle entegre edileceğini belirtirken minibüsçüleri de rahatlatma sözü verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, minibüs, taksi ve halk otobüslerinin İstanbul'un ulaşım sistemiyle entegre edileceğini, paralel hatlar ile desteklenecek minibüs esnafının sorunlarının çözüleceğini belirtti.

    Topbaş, İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz ve ulaşım sektöründe hizmet veren 36 esnaf odası başkanıyla bir araya geldi.

    Minibüs, halk otobüsü, taksi, dolmuş ve özel servis esnafının sıkıntı ve taleplerini dinleyen Topbaş, yaptığı konuşmada İstanbul ulaşımının ana omurgasını raylı sistemlerin oluşturacağını, 2017 yılında günde 11 milyon kişinin metro ile seyahat edeceğini bildirdi.

    Kadir Topbaş, büyüyen İstanbul'un bütün ulaşım sistemlerine ihtiyacı olduğuna işaret ederek, minibüs ve taksi esnafının İstanbul için çok önemli olduğunu ifade etti.

    "İstanbul'un minibüs ve taksi esnafına ihtiyacı var"

    Minibüsleri metro hatlarıyla entegre hale getirecek bir çalışma yaptıklarını söyleyen Topbaş, "İstanbul'un minibüs ve taksi esnafına ihtiyacı var. Öyle bir sistem kuralım ki sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya örnek olsun" dedi.

    Topbaş, şöyle devam etti:

    "Minibüs, taksi ve halk otobüsleri İstanbul'un ulaşım sistemiyle entegre edilecek. Paralel hatlar ile desteklenecek minibüs esnafının sorunları çözülecek. Ülke büyüklüğünde günlük hareketliliğin 24 milyonu bulduğu bir şehirde sorunlar olur. Esnafımızla birlikte bunları ortak bir akıl çerçevesinde çözeceğiz. Sizler de bizim gibi halka hizmet ediyorsunuz."

    Minibüsleri esnafın talebi doğrultusunda dolmuş veya otobüse dönüştürebileceklerini açıklayan Topbaş, "Ya da Euro 5 motora sahip, klimalı modern minibüslerle hizmete devam edebilirler. Devam eden minibüsleri metrolarla entegre hale getirecek bir çalışma yapıyoruz. Bütün bu çalışmaları esnafımızla mutabakat halinde, hiç kimseyi mağdur etmeden gerçekleştireceğiz. Taksi ve minibüse kaliteyi getirelim ki İstanbullular daha çok tercih eder hale gelsin. Arabalarını hafta sonu kullansınlar. Bize, 'şu minibüsleri kaldırın' yerine, 'bizim mahalleye de minibüs hattı koyun' desinler" diye konuştu.

    "Minibüslerin kaldırılması söz konusu değil"

    Topbaş, metrodan etkilenen minibüsçülerle ilgili özel bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Minibüslerin kaldırılması söz konusu değil. Otobüse dönüşüm istemeyenleri de zorla geçirmeyeceğiz. Taksilerin de yolcuları rahat indirip bindirebileceği cep duraklar yapacağız. Taksiler her yerde değil, buralarda duracak."

    İstanbul'daki AVM'lerin önlerinde İSPARK'a taksi durağı için yer tahsisi yapılacağını dile getiren Topbaş, "Şehrimizde başlattığımız EDS denetimli toplu ulaşım yollarını da daha da yaygınlaştırıyoruz. Bu çözümleri en kısa sürede getirmek istiyoruz. Sıkıntıları esnafımızın ve İstanbullular'ın talepleri doğrultusunda birlikte aşacağız" şeklinde konuştu.

    Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Yakup Demirhan, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik de katıldı.





    Topbaş'tan taksi ve halk otobüsleri için garanti Yorumları