Rektör izinli 'çapulcu' eylemine tepki büyüyor   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 07-02-2013 (09:24)   Son Mesaj: 07-02-2013 (09:24)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    07-02-2013

    Rektör izinli 'çapulcu' eylemine tepki büyüyor

    Rektör izinli 'çapulcu' eylemine tepki büyüyor
    Rektör izinli 'çapulcu' eylemine tepki büyüyor

    Aydın Üniversitesi'nin önceki günkü mezuniyet törenine damga vuran pankart ve sonrası yaşanan olaylara tepkiler devam ediyor..

    Aydın Üniversitesi'nin önceki günkü mezuniyet törenine damga vuran pankart ve sonrası yaşanan olaylara tepkiler devam ediyor.. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan Aydın Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde açılan 'çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı' pankartı tartışılmaya devam ediyor.

    Pankartın yanı sıra, salonda bu eyleme karşı çıkan kişinin de darp edilmesi büyük tepki çekti.

    Üniversite rektörlüğünden izinli yapıldığı söylenen eylem için, Aydın Üniversitesi bir açıklama yaptı.

    Açıklamada ''Üniversitemizin mezuniyet töreninde iki üç öğrencinin, mezuniyet töreni ile bağdaşmayan ve Üniversitemizce asla tasvip edilmeyen ferdi eylemleri ve bunun sonucunda oluşan küçük de olsa olumsuz davranışlardan büyük üzüntü duyulmuştur." denildi.

    Rektörlükten bugün böyle bir açıklama geldi. Ancak o gün salonda bu eyleme imza atan öğrencilerin rektörlükten izinli olmaları da 'Üniversite böyle yapmakla neyi amaçladı?' sorusunu akıllara geldi.

    O GÜN NE OLMUŞTU?

    Mezuniyet töreni geçişinde, iki kız öğrenci 'Çapulcular ayıldı İmamlar bayıldı' pankartı açmış, salonda bulunanlar arasından bir kişi platforma inerek tepki göstermişti.[COLOR="#ffffff; text-decoration: underline"]

    [/COLOR]Yüksek Aşıkkutlu isimli vatandaş tepkis sonrası güvenlik görevlileri ve bazı kişilerce yaka paça dışarı çıkarılarak darp edilmişti.

    Olayın sosyal medyaya düşmesi sonrası da kamuoyunda büyük tepki görmüştü.

    Kaynak: Haber7





    Rektör izinli 'çapulcu' eylemine tepki büyüyor Yorumları