İşte Gezi'deki derin işbirliğinin fotoğrafı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 07-02-2013 (09:26)   Son Mesaj: 07-02-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    07-02-2013

    İşte Gezi'deki derin işbirliğinin fotoğrafı

    İşte Gezi'deki derin işbirliğinin fotoğrafı
    İşte Gezi'deki derin işbirliğinin fotoğrafı

    İşadamı Rahmi Koç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden CHP'nin başına hazırlanan Mustafa Sarıgül'ün, Gezi olaylarından tam bir gün önce 30 Mayıs'ta Demirel ile görüştükleri ortaya çıktı. Derin görüşme, Demirel'e taziye ziyareti adı altında yapıldı.

    İşadamı Rahmi Koç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden CHP'nin başına hazırlanan Mustafa Sarıgül'ün, Gezi olaylarından tam bir gün önce 30 Mayıs'ta Demirel ile görüştükleri ortaya çıktı. Derin görüşme, Demirel'e taziye ziyareti adı altında yapıldı. Mayıs ayının son günlerinde başlayan Gezi Parkı ayaklanmasının perde arkasında sermaye kesiminin bulunduğu iddiaları tartışılırken, bizzat Başbakan Erdoğan tarafından itham edilen Koç Grubu'nun tepe ismi Rahmi Koç Gezi olaylarından bir gün önce ilginç bir görüşme gerçekleştirdi. Rahmi Koç'un, yeni siyasi gözdesi Mustafa Sarıgül'ü de yanına alarak Demirel ile görüştüğü ortaya çıktı. Taziye ziyareti adı altında gerçekleşen görüşmenin tarih ise oldukça çarpıcı. 30 Mayıs 2013 yani Gezi olaylarında şiddetin zirve yaptığı günden bir gün önce.

    Bu fotoğrafları kimse sadece "sıradan bir taziye resmi" olarak görmesin. Evet, olay 27 Mayıs'ta vefat eden Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in cenazesinde Isparta'da çekildi. Ama Koç Grubu bünyesinde bulunan şirketlerden olan SetAir'e ait AW 139 tipi helikopterin yolcuları hayli ilginç.



    AK Parti'nin kurulması öncesinde söylediği sözler üzerine, grubunun başından ayrılıp kendini erken emekliliğe ayıran Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un, Koç Holding'e ait bir helikopter'de olması son derece normal. Ancak, resmi anlamlandıran, İstanbul sermayesinin el bebek gül bebek büyüttüğü Mustafa Sarıgül'ün bulunması.

    Rahmi Koç, eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan'ı da yanına alarak Mustafa Sarıgül ile birlikte Isparta'ya Süleyman Demirel'e taziyeye gidiyorlar.

    Demirel'e yapılan taziye ziyaretinin hemen ardından ise malum Gezi Parkı ayaklanmaları başladı. Bu ziyaret ile Gezi Parkı ayaklanmalarının ilişkisine vurgu yapmak gibi bir iddiamız yok. Ama AK Partili olmayı "hakaret" kabul edecek biriyle birlikte yine siyasi kimliğiyle öne çıkan birini ziyarete gitmesi epey konuşulacak gibi.

    KİLİT ADAM TAYLAN BİLGEL

    Süleyman Demirel'e yapılan taziye ziyaretinde mekanındaki fotoğraf karesinde bir önemli isim daha bulunuyor. Anadolu Otomotiv'in kurucusu ve Doğan Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Bilgel. Taylan Bilgel, iş dünyasında Aydın Doğan'ın ikizi olarak anılan bir isim. Koç-Doğan Grubu ile Demirel arasındaki kontak kişi olduğu öne sürülüyor.

    Taylan Bilgel, Doğan Holding ile Demirel arasındaki kilit kişi olduğu iddia ediliyor. Doğan Holding'in yönecisi olması dolayısıyla Aydın Doğan'ın yanında, hemen her önemli etkinlikte de Demirel'in etrafında bulunan bir kişi.

    Demirel'in geçtiğimiz yıl Şubat ayında yakın dostlarını biraraya getiren meşhur "Trilye buluşması"nda kamuoyu Taylan Bilgel ismini sıklıkla duymuştu.



    Kaynak: Rotahaber





    İşte Gezi'deki derin işbirliğinin fotoğrafı Yorumları