Üniversitede kışkırtıcı pankart! / VİDEO   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 06-30-2013 (09:43)   Son Mesaj: 06-30-2013 (09:43)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    06-30-2013

    Üniversitede kışkırtıcı pankart! / VİDEO

    Üniversitede kışkırtıcı pankart! / VİDEO
    Üniversitede kışkırtıcı pankart! / VİDEO

    İstanbul Aydın Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde açılan 'çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı' pankartına tepki gösteren bir şahıs, yaka paça platformdan aşağı indirildi. Şahsı darp eden salon görevlileri, basın mensubunu engellemeye çalıştı.

    İstanbul Aydın Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde açılan 'çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı' pankartına tepki gösteren bir şahıs, yaka paça platformdan aşağı indirildi. Şahsı darp eden salon görevlileri, basın mensubunu engellemeye çalıştı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni öncesi pankart gerginliği yaşandı. Mezun olan bayan öğrencilerden ikisi, 'çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı' yazılı pankartı salonda dolaştırdı. Pankart salondakilerin tepkisine neden oldu. Yüksel Aşıkkutlu isimli bir şahıs da, platforma çıkarak pankarta tepki göstermek istedi. Bunun üzerine salon görevlileri ile bazı şahıslar, Aşıkkutlu'yu yaka paça platformdan aşağı indirdi. Kapı bölümüne karga tulumba götürülen Aşıkkutlu, burada darp edildi. Görevliler, görüntü almaya çalışan basın mensubunu engellemeye çalıştı.

    Yüksel Aşıkkutlu, " 'Çapulcular ayıldı, imamlar bayıldı' yazılı pankart taşıyorlardı. Tepkimi koymak için karşı söylev yapmak için aşağı inip mikrofonu rica ettim. Bunun üzerine tüm güvenlikçiler üzerime çullanıp beni aşağı atmak istediler ama ben onların üzerine düştüm. Sövdüler ve dövdüler." diyerek yaşadıklarını anlattı.

    Görgü tanıklarından Harun Oğuzhan ise, "Afiş salonda döndürüldü. Biz de buna tepki gösterdik. Bir üniversitenin böyle bir pankarta izin vermemesi gerekirdi. Böyle hassas konuda hassas bir vatandaş aşırı bir tepki gösterdi. Güvenlik görevlileri darp ettiler. Vurdular dövdüler. Hepimiz aynı tepkiyi gösterdik." diye konuştu.





    Üniversitede kışkırtıcı pankart! / VİDEO Yorumları