Org Özel: Ender ülkelerden biri haline geldik   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 06-29-2013 (09:35)   Son Mesaj: 06-29-2013 (09:35)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    06-29-2013

    Org Özel: Ender ülkelerden biri haline geldik

    Org Özel: Ender ülkelerden biri haline geldik
    Org Özel: Ender ülkelerden biri haline geldik

    Orgeneral Özel, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK-13/1 Tatbikatı'nın son bölümünde Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği nokta için çarpıcı ifadeler kullandı.

    Orgeneral Özel, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK-13/1 Tatbikatı'nın son bölümünde Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği nokta için çarpıcı ifadeler kullandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Kendi füzesini, tankını, insansız hava aracını, gemisi ve diğer gelişmiş silah sistemlerini kendi mühendisleri, kendi teknisyenleri ve işçileriyle özgün bir şekilde tasarlayabilen, üretebilen ender ülkelerden birisi haline geldik" dedi.

    Orgeneral Özel, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK-13/1 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününün sona ermesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini söyledi.

    Silahlı kuvvetlerin ulaşmış olduğu teknolojik altyapıyı ve vurucu gücü gösteren tatbikattan gurur duyduğunu belirten Orgeneral Özel, "Gerek gündüz bölümünde izlediğimiz hakiki mühimmatla yapılan başarılı atışlarla gerekse akşam bölümünde izlediğimiz arama kurtarmayla tatbikatın amacını gerçekleştirdiğini düşünüyorum" diye konuştu.

    Hava Kuvvetlerinin etkinliğini her geçen gün artırdığını vurgulayan Orgeneral Özel, Genelkurmay Başkanı olarak bunları görmekten ve yaşamaktan iftihar ettiğini dile getirdi.

    Orgeneral Özel, günümüzde uzun menzilli hassas güdümlü mühimmatın öneminin bugün için herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

    "Pilot zaiyatıyla birlikte hedef bölgesinde kontrolsüz sivil zaiyat riskini de azaltan bu tür mühimmat, muharebede önemli bir kuvvet çarpanı olmuştur. Bugün Stand-off Mühimmat (SOM), taarruzi insansız hava aracı HARPY ve Hassas Güdümlü Kiti (HGT) ile yapılan atışlarda bu konudaki imkan ve kabiliyetlerimizi başarıyla sergilemiş bulunuyoruz. Sadece az sayıdaki modern ordularda bulunan bu yeteneklere sahip olamamızın önemini vurgulamak istiyorum. Bunun ötesinde bu yetenekleri etkin bir şekilde kullanabilen nitelikli ve eğitim seviyesi yüksek personele sahip olmanın ise daha önemli olduğunu ifade etmek isterim."

    -"Savunma sanayimizin geldiği nokta gurur verici"-

    Türkiye'deki savunma sanayinin geldiği noktanın gurur verici olduğunu aktaran Orgeneral Özel, kısa zamanda büyük aşamalar katedildiğini anlattı. Daha çok çalışarak daha gelişmiş sistemler yapmayı hedeflediklerini dile getiren Orgeneral Özel, şunları kaydetti:

    "Buna yürekten inanıyorum. Kendi füzesini, tankını, insansız hava aracını, gemisi ve diğer gelişmiş silah sistemlerini kendi mühendisleri, kendi teknisyenleri ve işçileriyle özgün bir şekilde tasarlayabilen, üretebilen ender ülkelerden birisi haline geldik. Daima gücünü yüce Türk milletinden almış olan Türk Silahlı Kuvvetleri sahip olduğu bu gücü bölgesinde; dünyada barış, huzur ve istikrarın sağlanması için kullanmış, kullanmaya da devam etmektedir. Hala bu anlayışla dünyanın birçok yerinde barışa katkıda bulunan 4 bine yakın personelimiz bulunmaktadır."

    Kaynak: AA





    Org Özel: Ender ülkelerden biri haline geldik Yorumları