Lice'de ortalık karıştı: 1 ölü, 6 yaralı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 06-29-2013 (09:34)   Son Mesaj: 06-29-2013 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    06-29-2013

    Lice'de ortalık karıştı: 1 ölü, 6 yaralı!

    Lice'de ortalık  karıştı: 1 ölü, 6 yaralı!
    Lice'de ortalık karıştı: 1 ölü, 6 yaralı!

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kayacık Karakolu'nun ek binasını yapımını protesto eden köylülerle jandarma arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kayacık Karakolu'nun ek binasını yapımını protesto eden köylülerle jandarma arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinde 50 kişilik bir grup Kayacık Jandarma Karakolu'nun ek binasının yapımını protesto etmek için karakol önünde toplandı. Göstericilerin inşaat alanındaki çadırları yakması ve molotof atması üzerine jandarma ekipleri tarafından biber gazıyla müdahale etti. Arbede yaşanması üzerine askerler tarafından uyarı ateşi açıldı. Çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

    VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

    Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.

    Hüseyin Çelik'ten Lice için bomba açıklama AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Diyarbakır Lice ilçesine bağlı Kayacık köyündeki karakol yapımı esnasında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

    Kaynak: DHA





    Lice'de ortalık karıştı: 1 ölü, 6 yaralı! Yorumları