İşte Akillerin Erdoğan'a sunduğu rapor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 06-27-2013 (09:16)   Son Mesaj: 06-27-2013 (09:16)    Cevap: 0    Gösterim: 311  

    06-27-2013

    İşte Akillerin Erdoğan'a sunduğu rapor

    İşte Akillerin Erdoğan'a sunduğu rapor
    İşte Akillerin Erdoğan'a sunduğu rapor

    Başbakan Erdoğan'ın ev sahipliğinde Çalışma Ofisi'nde Akil İnsanlar final toplantısı gerçekleştirildi. Saat 14.00 sıralarında başlayıp 17.30 sıralarında sona eren toplantıda Akil İnsanlar heyetleri Başbakan Erdoğan'a raporlarını sundu.

    Başbakan Erdoğan'ın ev sahipliğinde Çalışma Ofisi'nde Akil İnsanlar final toplantısı gerçekleştirildi. Saat 14.00 sıralarında başlayıp 17.30 sıralarında sona eren toplantıda Akil İnsanlar heyetleri Başbakan Erdoğan'a raporlarını sundu. Akil İnsanlar Heyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesi grubu hazırladıkları raporu kamuoyu ile paylaştı. Raporda Türkiye'nin istikrara kavuşabilmesi için öncelikle silahların susması ve güvenlik eksenli endişelerin ortadan kalkması gerektiği belirtildi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile son toplantısını yapan Akil İnsanlar Heyeti hazırladıkları raporu kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Doğu Anadolu grubu adına hazırlanan raporda Türkiye'de yaşanan problemin Türk-Kürt, Alevi-Sünni problemi olmadığı ifade edildi. Raporda problemin kaynağı olarak baskıcı ve dışlayıcı devlet yapısının olduğu vurgulandı.

    Doğu ve Güneydoğu insanına geçmişte olumsuz devlet politikalarının uygulandığı belirtilen raporda şu ifadelere yer verildi: "Problemin temelinde başından beri bu ülkenin insanıyla üstenci bir ilişkiyi sürdürmeye çalışan baskıcı, dışlayıcı, tasarlayıcı ve vesayetçi devlet yapısının, sivil ve askeri bürokrasiye dayalı siyasal paradigmanın ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yakın geçmişe kadar uygulanan zalim ve insafsız devlet politikalarının yattığını düşünüyoruz. Problem, devleti ve güvenliği esas alan bir yaklaşımdan kaynaklanmaktadır ve ülkemiz insanı artık bu anlayış yerine toplumu ve özgürlükleri esas alan bir yaklaşıma ihtiyaç duymaktadır.

    Türkiye 21. yüzyılda büyüme ve insan hakları açısından da örnek gösterilen bir ülke olabilme yolunda ilerlerken bu alanda var olan problemlerini çözüme kavuşturmak zorundadır. Bu sebeple başlatılan çözüm süreci son derece önemli. Çünkü çözüm süreci, bu ülkenin büyümesinin önündeki engelleri kaldırmanın, var olan problemleri çözebilme iradesinin zeminidir. Barış içinde ve birliğimizi muhafaza ederek hem bölgede hem de bütün dünyada Türkiye'nin daha etkin bir ülke konumuna gelmesini sağlayacak bir sürecin başlangıcıdır.

    Ülkemizde ve bölgemizde istikrarın sağlanabilmesi, ekonomik yatırımların yapılabilmesi ve geleceğe umutla bakabilmemiz açısından öncelikle silahların susması, güvenlik eksenli endişelerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu süreçle birlikte Türkiye'nin büyüyebileceğine, bölgeye huzur ve refah gelebileceğine, bölge insanının şu anda 3000 dolarlarda seyreden yıllık gelir payının onlarca kat artabileceğine inanıyoruz. Çözüm süreci, ayrılma değil, bir arada aydınlık yarınlara umutla bakabilme sürecidir.

    Çözüm süreci, bir arada, eşit, kardeşçe, dostça yaşayabilme adına, geleceği hep birlikte kurabilme iradesinin cesurca ifade edilmesidir. Türkiye'de yaşayan herkes artık bölünme endişelerini bir kenara bırakmalıdır. Çünkü bölge insanları bölünmeyi değil, demokratikleşme ekseninde eşit vatandaşlar olarak Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunmayı istemektedir. Silahların susması ve çatışma ortamının ortadan kaldırılması yolunda Kürt sorununun çözümüne yönelik adımlar, bölünme değil, barış ve huzur ortamımızın inşası anlamına gelir.

    Türkiye toplumu bir bütün olarak kan ve gözyaşı istemiyor. Artık barışın hâkim olması arzu edilmektedir. Çözüm ve barış süreci devam ettirilmelidir. Bu sadece bir bölgenin değil, hepimizin meselesidir. Süreci her kesimin sahiplenmesini ve desteklemesini umuyoruz. Türkiye geldiğimiz bu noktada eş zamanlı olarak hem yirminci yüzyıldan bugüne aktardığımız demokrasi eksiğini gidermek hem de yirmi birinci yüzyılın yeni demokrasi ihtiyacına cevap verme şansını yakalamıştır. Siyasal demokrasi açısından çağ atlamanın eşiğindeyiz. Bu şansı ancak demokrasi koalisyonunu güçlendirerek ve demokratik merkezi destekleyerek gerçeğe dönüştürebiliriz."

    İşte Doğu Anadolu Grubu ve Marmara Grubu'nun Başbakan Erdoğan'a sunduğu rapor;[/B]

    RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

    Kaynak: DHA





    İşte Akillerin Erdoğan'a sunduğu rapor Yorumları