Gezi'den sonra yeni hedefleri bakın neresi?   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 06-25-2013 (09:23)   Son Mesaj: 06-25-2013 (09:23)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    06-25-2013

    Gezi'den sonra yeni hedefleri bakın neresi?

    Gezi'den sonra yeni hedefleri bakın neresi?
    Gezi'den sonra yeni hedefleri bakın neresi?

    Tüm Gençlik Birliği'nin (TGB) Kadıköy Müjdat Gezen Sahnesi'nde düzenlediği toplantıda Gezi Parkı eylemleriyle ilgili kararlar alındı.

    Tüm Gençlik Birliği'nin (TGB) Kadıköy Müjdat Gezen Sahnesi'nde düzenlediği toplantıda Gezi Parkı eylemleriyle ilgili kararlar alındı. Ergenekon davasında kararın açıklanacağı 5 Ağustos günü Silivri'ye şimdiye kadarki en büyük çıkarmanın yapılacağını dile getirdi. Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ise eylemlerin hükümet devrilip sistem çökene kadar sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

    Tüm Gençlik Birliği'nin (TGB) Kadıköy Müjdat Gezen Sahnesi'nde düzenlediği toplantıda Gezi Parkı eylemleriyle ilgili kararlar alındı. İstanbul'un yanı sıra çeşitli illerden gelen yaklaşık 400 TGB üyesinin katıldığı toplantıdan 'eylemlerin istikrarlı biçimde sürdürülmesi' ve 'diğer eylemci gruplarla birleşme' kararı çıktı. '1. Çapulcular Kurultayı' adı verilen program küçük bir skeçle başladı. Oyuncular sahneye temsili olarak barikat kurdu. Gazlı müdahaleye karşı eylem yaptı. Oyunun ardından söz alan TGB Başkanı Çağdaş Cengiz, "Mesele Gezi Parkı meselesi değildir. Mesele hükümeti devirme meselesidir. Bize 'hükümet sandıkta devrilir' diyorlar. Eylemlerde demokratik davranmadığımızı söylüyorlar. Böyle bir hükümeti devirmek kadar demokratik bir tavır yoktur." diye konuştu. Gezi Parkı'nda ortaya çıkan eylem sürecinin uzun bir geçmişinin bulunduğunu kaydeden Cengiz, "Ateş Silivri'de, Hatay'da ve diğer cephelerde daha önce yanmıştı. Gezi Parkı vesile oldu." dedi. Ergenekon davasında 5 Ağustos'ta kararın açıklanacağını hatırlatan Cengiz, Silivri'ye şimdiye kadarki en büyük çıkarmanın yapılacağını aktardı.

    TGB eski başkanı ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ise eylemlerin hükümet devrilip sistem çökene kadar sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Mevcut sistemi 'mafya ve tarikat demokrasisi' olarak tanımlayan Yücel, yıllardır kolektif şuurla adım adım çalıştıklarını ve Gezi Parkı eylemleriyle çalışmalarının sonucunu gördüklerini vurguladı. Yücel, "Hükümetin devrilmesi ve Tayyip'in gitmesi şaşırtıcı olmaz. Ama bizim istediğimiz bu değil. Çünkü mafya ve tarikat sistemi Tayyip'i bu sürece kurban verip kendini kurtarmak isteyecektir. Buna izin vermemeliyiz. Sistem çöküp devrim gerçekleşene kadar sabırla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Eylemlerin ateşinin söndürülmesine fırsat verilmeden planlı, sistemli ve istikrarlı şekilde devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi.

    Katılımcılardan birisi, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' muhafazakar ama AK Parti karşıtı olan kesimi ürküttüğünü bildirdi. Bunun üzerine salonda tartışma çıktı. Kartal'dan katılan bir kişi ise TGB'nin ilçelerinde daha etkin olması gerektiğini anlatarak, "Bizim ilçede Aleviler neredeyse her gece tencere ve tavalarıyla çıkıp yürüyüş yapıyoruz. Ama herkes kafasına göre hareket ediyor. Bu grubu yönlendirecek ve başı çekecek bir ekip kuralım." önerisinde bulundu. Bunun üzerine Kartal'daki parklarda da forum kurulması kararlaştırıldı. (Kaynak: Zaman)





    Gezi'den sonra yeni hedefleri bakın neresi? Yorumları