Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 06-21-2013 (09:25)   Son Mesaj: 06-21-2013 (09:25)    Cevap: 0    Gösterim: 389  

    06-21-2013

    Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak

    Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak
    Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak

    Taksim ve Gezi Parkı etrafında konuşlanan polis kaldırımlarda yatmayacak.

    Taksim ve Gezi Parkı etrafında konuşlanan polis kaldırımlarda yatmayacak. Emniyet, eylemlerin yoğunlaştığı merkezi yerlerde içinde tuvalet, yatak, revir olan sahra çadırları kuracak. Polis, 20 günde 100 bin kapsül kullanıp 2 yıllık biber gazı stokunu tüketti. Bundan dolayı acil yeni alım yapılacak.

    Hürriyet'in haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Polisi daha da güçlendireceğiz" açıklaması ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde etkisini gösterdi. Gezi Parkı protestolarına müdahalede İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 4 bin polisin yetersiz kalması üzerine, polis okullarından mezun olarak İstanbul kadrosuna gönderilen 2 bin 200 polis Çevik Kuvvet emrine verildi. Bu sayının ileriki dönemlerde 10 bine çıkarılması hedefleniyor. Eylemlere müdahale eden polislerin yollara yatarak uyuması, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını giderememesi, emniyeti bu yönden de önlem almaya itti.

    Emniyet, eylemlerin yoğunlaştığı merkezi yerlerde, içinde tuvalet, yatak, revir olan sahra çadırları kurulmasına karar verdi. Bu kapsamda sahra çadırı alınacak. Bir emniyet yetkilisi, "Bunun eksikliğini en çok Taksim'de yaşadık. Polisler, asfalt üzerinde uyumak zorunda kaldı. Tuvalet ihtiyacı sorunu ciddi boyutlara ulaştı. Eylemlerin yoğunlaştığı merkezlerde sahra çadırları kurulacak. Bu tarz bir eylemle ilk kez karşılaşıyoruz. En kötü senaryoya göre hazırlık yapıyoruz" dedi.





    Polisler artık kaldırım yerine çadırda yatacak Yorumları