Başörtülü öğrenciye hakarete ceza geldi   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 06-14-2013 (09:17)   Son Mesaj: 06-14-2013 (09:17)    Cevap: 0    Gösterim: 306  

    06-14-2013

    Başörtülü öğrenciye hakarete ceza geldi

    Başörtülü öğrenciye hakarete ceza geldi
    Başörtülü öğrenciye hakarete ceza geldi

    Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz yıl karne almaya giden başörtülü öğrenciye hakaret ettiği iddia edilen üç öğretmene mahkeme tarafından 860'ar lira para cezası verildi.

    Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz yıl karne almaya giden başörtülü öğrenciye hakaret ettiği iddia edilen üç öğretmene mahkeme tarafından 860'ar lira para cezası verildi. 2011-2012 eğitim öğretim yılında yaşanan olayda, iddialara göre, İlköğretim 8. sınıf öğrencisi olan Z. Şafak, karne almak için gittiği okulda öğretmenleri Ferhan D., Nilüfer S. ve Okul Müdür Yardımcısı Zafer Ş.'nin ağır hakaretlerle okuldan kovulduğunu açıklamıştı.

    Karara itiraz bile etmediler

    Baba Mehmet Şafak, öğretmenler hakkında dava açtı. Manisa 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 1 yıl süren dava sonuçlandı. Mahkeme öğretmenler Nilüfer S., Ferhan D. ve Zafer Ş.'ye 860'ar lira para cezası verdi. Mahkemenin verdiği karara temyiz süreci boyunca 3 öğretmenin de itiraz etmemesi dikkat çekici bulundu. Baba Mehmet Şafak ?Mahkeme kararı bizi bir nebze teselli etmiştir? dedi.

    MEB ‘kınama' cezası verdi

    Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretmenler hakkında müfettişlerin inceleme yaptığını ve öğretmenlere kınama cezası verdiklerini söyledi. Altınsoy, ?Ancak şikayetçi velimiz bu durumu adli mercilerden de takip ettiğini bunu da bir yıl süren dava sonucunda sanık öğretmenlerimiz ve diğer idareci arkadaşlarımızın kusurlu oldukları görüldü? dedi

    Kaynak: Star gazetesi





    Başörtülü öğrenciye hakarete ceza geldi Yorumları