Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 06-11-2013 (09:26)   Son Mesaj: 06-11-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    06-11-2013

    Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi

    Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi
    Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi

    Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan çok sayıda çevik kuvvet ekibi, saat 07:30'da Taksim Meydanı'na girdi. Eylemciler taş, havai fişek ve şişeler atarak polis ekiplerini püskürtmeye çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından polis güçleri Taksim Meydanı'na girdi.

    Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan çok sayıda çevik kuvvet ekibi, saat 07:30'da Taksim Meydanı'na girdi. Eylemciler taÅŸ, havai fiÅŸek ve ÅŸiÅŸeler atarak polis ekiplerini püskürtmeye çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından polis güçleri Taksim Meydanı'na girdi. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN Ä°stanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı direniÅŸi sebebiyle eylemcilerin buluÅŸtuÄŸu Taksim Meydanı'na çıkan yollarda güvenlik önlemlerini artırıyor.Â*Burada megafonlarla duyuru yapan polis yetkilileri, Gezi Parkı'na herhangi bir müdahale olmayacağını, anıt ve çevresindeki pankartların temizleneceÄŸini açıkladı. Åžu anda herhangi bir gözaltı yok...Â*Â*

    VALİ MUTLU'DAN GENÇLERE TEŞEKKÜR

    Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,Â*twitterdan yeni bir twit attı:Â*"Bazı eylemciler bulundukları bölgede gaz ve duman yayarak yoÄŸun müdahalede bulunulduÄŸu izlenimi veriyor. Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan materyaller kullandı.Taksim'de küçük çaplı bazı çatışmalar yaÅŸandı, meraklanmayın. Gezi Parkı'nda bekleyen gençlere teÅŸekkür ediyorum. Sizi olaylara sokmak için gayret eden gruplara karşı dikkatli duruÅŸunuz için teÅŸekkür ediyorum."

    VALÄ° MUTLU'DAN GEZÄ° PARKI AÇIKLAMASIÂ*

    Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'ndakilere müdahale edilmeyeceÄŸini, gayelerinin Atatürk Kültür Merkezi ve Taksim Meydanı'ndaki Atatürk heykeli üzerindeki pankartları indirmektir, açıklamasında bulundu. Ä°ÅŸte Vali Mutlu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklama:Â*Â*

    "GEZÄ° PARKI ve TAKSÄ°M'e KESÄ°NLÄ°KLE DOKUNULMAYACAK,SÄ°ZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR.Bu sabah ve bundan sonra polis kardeÅŸlerinize emanetsiniz.Â*Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduÄŸunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim.Â*Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleÅŸtirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZÄ°'de bekleyin.Â*Açıklamalarım doÄŸrultusunda çalışma yürütülmektedir Gezi Parkında bekleyen gençlere teÅŸekkür ederim. Küçük bazı çatışmalar oldu meraklanmayın"

    POLÄ°SE SALDIRILAR ARTIYOR

    Tarlabaşı'ndaki polise yönelik saldırı sürüyor. Buradaki çatışma yaklaşık bir saattir sürüyor. Polise yönelik saldırı artmaya baÅŸladı.Â*Talimhane tarafında gaz maskeli gruplar artmaya baÅŸladı. Polis, Gezi Parkı'na müdahale yok anonslarını sık sık yapıyor.Â*

    POLÄ°SE MOLOTOF SALDIRISI

    Polise yönelik taÅŸlı saldırı bu kez ElmadaÄŸ tarafında yapıldı. Meydanda ise TOMA etrafında hızla büyüyen bir kalabalık var. Åžu an saldırı yok.Â*TOMA'ya molotof kokteyli atılması ile birlikte ortalık bir anda karıştı.Â*Polise ve polis araçlarına yönelik, yoÄŸun bir molotof kokteyli saldırısı sürüyor.Â*Göstericiler, "FaÅŸizme karşı omuz omuza" sloganları atarak molotof kokteyli fırlatıyor.Â*Eylemciler, yer yer gaz maskelerini takıp bir direniÅŸ baÅŸlattıkları ve polise molotof kokteyli saldırılarını sürdürüyor.Â*Eylemler direniÅŸe dönüştürülmeye çalışılıyor. Meydana ambulanslar girmeye baÅŸladı. Polise yönelik gaz bombaları atılıyor.

    Â*

    TAKSİM'DE PANKART TEMİZLİĞİ

    Gazetecilere bilgi veren polis yetkilileri, Gümüşsuyu ve Harbiye tarafından Taksim'e gireceklerini, Gezi Parkı'na ise herhangi bir müdahale olmayacağını belirtmişlerdi. Polis barikatları aştı ve meydana giriş yaptı. Polis, AKM ve Taksim Meydanı'ndaki Atatürk heykeli üzerindeki pankartları indiriyor!

    TÃœRK BAYRAÄžI VE ATATÃœRK POSTERÄ°NE DOKUNULMADI

    Polis, buralardaki Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerine dokunmadı.Â*Ä°ki yere de Türk bayrakları ve Atatürk posteri asıldı.

    POLİS ÖZÜR DİLEDİ

    Polisin bu mudahalesi esnasında kullanılan biber gazı dolayısıyla, polis Gezi Parkı'nda bulunan eylemcilerden özür diledi.Â*

    TARLABAÅžI'NDA MÃœDAHALE

    Polis ile eylemciler arasında Tarlabaşı'nda bir gerinlik yaşandı. Eylemciler polise taş atarken, polis de eylemcilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Polis hoparloründen yapılan duyuruda Tarlabaşı'ndaki müdahalenin durdurulmasını istedi.

    Â*

    SAĞDUYULU EYLEMCİLERDEN ÇAĞRI

    Eylemciler de yüzlerinde gaz maskeleri ya da bezlerle alanda zaman zaman molotof kokteyli atıyor. Bu nedenle alandan yer yer dumanlar yükseldi. Bir süre sonra Gezi Parkı içerisinde yer alan eylemciler, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamasına güvendiklerini ve diÄŸer eylemcilerin provokasyonuna gelinmemesi konusunda uyarıda bulundu.Â*

    PROVOKATÖRLER YİNE İŞ BAŞINDA

    Gezi Parkında bulunanların büyük çoÄŸunluÄŸu, sükunetini koruyarak bekleyiÅŸini sürdürüyor.Â*Polise yönelik saldırılar artmaya baÅŸladı. TOMA'ların yakınına kadar sokulmaya çalışan eylemciler, taÅŸlı ve molotof kokteylli saldırılar yapıyor.

    EYLEMCÄ° TOMA'NIN ALTINA YATTI

    Kalabalık bir polis ekibi, AKM önünde bekleyiÅŸini sürdürüyor. Parktakilerle polis arasında bir diyalog var. Gezi Parkı eylemcileri, polisten parka girmemesini istiyor.Â*Ä°ki gösterici, TOMA'nın altına yatarak aracın hareket etmesine engel oluyor. Hem gösterici, hem de polis ikna etmeye çalışıyor.Â*Alanda genel bir sükunet hakim. Bir grup, Talimhane-Tarlabaşı giriÅŸinde eylemciler yoÄŸun bir yığılma halinde. TaÅŸlı, sapanlı ve molotof kokteyli saldırı baÅŸlattılar.

    POLÄ°SE 'TAÅž ATMAYIN' UYARISI

    Gezi Parkı içerisinde yer alan eylemciler, polise taÅŸ ve molotof kokteyli atan provokatörlere uyarılarda bulundu. Tansiyon düşürülmesi için bazı telkinde bulunan eylemcilere, provokatörlerin tepki gösterdiÄŸii görüldü.Â*

    "BÄ°ZE TAÅž ATMAYIN BÄ°Z DE GAZ ATMAYALIM"

    Polis, eylemcilere, "TaÅŸ atmayı bırakın. Biz de gaz atmayı bırakalım" diye anonslar yapıyor.Â*Tarlabaşı tarafında küçük bir grup polisle çatışma yapıyor. Polis de anons yaptı: TaÅŸ atan eylemcileri geri çekin!



    ÇÖP ARABALARI DA MEYDANDA

    BeyoÄŸlu Belediyesi'ne ait çöp arabaları da Taksim Meydanı'nda... Polisler, meydanda temizledikleri pankartları çöp arabalarına atıldı.Â*

    GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTIRILDI

    Gümüşsuyu Caddesi başında bulunan Süzer Plaza'nın önünde çevik kuvvet polisleri yığıldı. Yaklaşık 20 çevik kuvvet otobüsü ve İETT otobüsleriyle getirilen polislerin ellerinde kaskları ve kalkanlarıyla bekledikleri görülürken, geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.



    Taksim'de polise molotof İstanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıktı. Göstericiler polise molotof kokteyli saldırırken o an anlar kameralar tarafından görüntülendi.

    Polis AKM ve Atatürk Anıtı'na Türk bayrağı astı Taksim Meydanı'na polis müdahalesi sürüyor. Yer yer polise taş atanlar oluyor. Polis taş atanlara gaz bombası atarak karşılık verdi.

    Bir gösterici TOMA'nın altına girdi Taksim'e giren polis ekiplerini engellemek isteyen bir eylemci TOMA aracının altına girdi.

    Kaynak: Haber7





    Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi Yorumları