Kızılay'da eylemcilere polis müdahalesi   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 06-10-2013 (09:13)   Son Mesaj: 06-10-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    06-10-2013

    Kızılay'da eylemcilere polis müdahalesi

    Kızılay'da eylemcilere polis müdahalesi
    Kızılay'da eylemcilere polis müdahalesi

    Ankara Kızılay'da Gezi Parkı protestolarına destek vermek için toplanan gruba polis müdahalede bulundu.

    Ankara Kızılay'da Gezi Parkı protestolarına destek vermek için toplanan gruba polis müdahalede bulundu. Taksim'de başlayan Gezi Parkı olayları Başkent'te devam ediyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile partililerden oluşan kalabalık grup, Kızılay Meydanı'nda sloganlar ve ıslıklarla hükümeti istifaya çağırdı. Eylem nedeniyle Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi ve Kızılay'a çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Polis, özellikle helikopter ile eylemi takip etmeye devam ediyor. Eylem polis ile eylemciler arasında devam eden gerginlikle sürüyor

    POLÄ°S MÃœDAHALE ETTÄ°

    Ankara Kızılay'da Gezi Parkı protestolarına destek vermek için toplanan gruba polis müdahalede bulundu.

    Â*4 KİŞİ GÖZALTINDA

    Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek için Ankara'da gösteri düzenleyen kalabalık polis müdahalesiyle dağılırken, biri İran uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

    Gezi Parkı eylemlerine destek için Kızılay Meydanı'ndan toplanan grup, yolu trafiğe kapattı. Uyarılara rağmen eylemi sürdüren kalabalıktan bazı kişiler güvenlik güçlerine taş attı.

    Polis de göstericilere biber gazı, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

    Müdahalenin ardından kalabalık, Ziya Gökalp Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Sıhhiye yönüne doğru çekildi. Atılan gazdan çok sayıda gösterici ve çevredeki vatandaş etkilendi.

    Polisin ara sokaklarda da müdahaleyi sürdürdüğü kalabalık, dağıldı.

    Polis, göstericilerden biri İran uyruklu 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler, Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    Kaynak: DHA, Ä°HA





    Kızılay'da eylemcilere polis müdahalesi Yorumları