Türkçe Olimpiyatları ÅŸarkı finali nefes kesti   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 06-08-2013 (10:43)   Son Mesaj: 06-08-2013 (10:43)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    06-08-2013

    Türkçe Olimpiyatları şarkı finali nefes kesti

    Türkçe Olimpiyatları şarkı finali nefes kesti
    Türkçe Olimpiyatları şarkı finali nefes kesti

    Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki gecede, 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla 19 farklı kategoride gerçekleşen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali yapıldı.

    Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki gecede, 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla 19 farklı kategoride gerçekleşen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali yapıldı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun üstlendiği gecede, elemeleri geçen Irak, Moldova, Tacikistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Senegal, Fas, Filipinler ve ABD'nin de aralarında bulunduğu finalist 14 ülkeden öğrenciler Türkçe şarkılar söyledi.

    Finalist öğrencilerin yoğun geçen provaların ardından gösterdikleri performans ve söyledikleri Türkçe şarkılar, izleyicilerden alkış aldı.

    Dünyanın birçok ülkesinden gelen finalist çocukların performanslarını değerlendiren jüri üyeleri arasında Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy, Orhan Gencebay, Hamdi Alkan, Fatih Kısaparmak, yapımcı Birol Güven, Lübnan asıllı İngiliz müzisyen Maher Zain ve Sinan Akçil gibi ünlü isimler yer aldı.

    Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmada birinciliği Bulgaristan'dan Martin Yordanov, ikinciliği Azerbaycan'dan Ayxan Bunyadzade ve üçüncülüğü de Filipinler'den Guinevere Camacho kazandı. Birinciye ödülünü sanatçı Ajda Pekkan verdi.

    Törende "İsmail Gaspıralı Özel Ödülü", gazeteci Nazlı Ilıcak'a verildi. Ilıcak ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın elinden aldı.

    - Maliye Bakanı Şimşek'ten plaket

    Gecede, Olimpiyatlara katkısı olanlara plaketlerini veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünyada Türk okullarının adlarını başarıyla duyurduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

    "Aslında insanlık için büyük bir hizmet bu. Çünkü Türkçe ve Türk okulları sayesinde medeniyetler arasında diyalog kuruluyor. Çok büyük ve dev bir organizasyon. Katkısı olan ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Türkçe sevgi dilidir. Daha çok ihtiyacımız var sevgiye. Hele bu günlerde birbirimizi daha iyi anlamamız gerekiyor."

    Gece, birinciliği kazanan öğrencinin şarkısını tekrar seslendirmesiyle son buldu.

    Â*



    Ajda Pekkan'ın Türkçe Olimpiyatları şaşkınlığı! Ünlü sanatçı Ajda Pekkan, 11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali'ne jüri olarak katıldı. Olimpiyatları bundan sonra hep izleyeceğini söyledi.

    Kaynak: AA





    Türkçe Olimpiyatları şarkı finali nefes kesti Yorumları