BaÅŸbakan ErdoÄŸan onbinlere hitap etti   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 06-07-2013 (09:18)   Son Mesaj: 06-07-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 316  

    06-07-2013

    BaÅŸbakan ErdoÄŸan onbinlere hitap etti

    BaÅŸbakan ErdoÄŸan onbinlere hitap etti
    BaÅŸbakan ErdoÄŸan onbinlere hitap etti

    Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunduğu Tunus'tan Türkiye'ye döndü. Başbakan, kendisini karşılamak üzere havalimanına akın eden onbinlerce kişiyi selamladıktan sonra yaptığı konuşmayı Mehmet Akif'le başlattı Necip Fazıl'la bitirdi.

    Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunduğu Tunus'tan Türkiye'ye döndü. Başbakan, kendisini karşılamak üzere havalimanına akın eden onbinlerce kişiyi selamladıktan sonra yaptığı konuşmayı Mehmet Akif'le başlattı Necip Fazıl'la bitirdi. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Tunus'taki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurda döndü. Başbakan Erdoğan'ı Atatürk havalimanında yüzlerce kişi karşılamak üzere toplandı.

    Uçaktan iner inmez kendisini karşılamaya gelenleri selamlayan Başbakan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

    SARAYBOSNA'DAN MEDÄ°NE'YE KADAR SELAM

    "Bu saatte bizlere bu heyecanı yaÅŸattığınız için sizlere teÅŸekkür ediyorum. Bu gece sadece sizleri deÄŸil, Türkiye Cumhuriyeti'nin her köyünde nefes alan canları selamlıyorum. Seccadesinin üzerinde diz çökmüş, Rabb'imin huzurunda diz çökmüş dua eden ninelerimizi, bacılarımızı selamlıyorum. Alınterini ekmeÄŸine katık etmiÅŸ, işçi, köylü tüm emekçi kardeÅŸlerimi selamlıyorum. Türkiye kadar büyük, vakur, ağır baÅŸlı genç kardeÅŸlerimi selamlıyorum. Åžu anda Ä°stanbul'da Saraybosna, Bakü, Beyrut, Kahire, Ãœsküp, Gazze, Mekke ve Medine'yi selamlıyorum. Her semtiyle, mahallesi, sokağıyla Ä°stanbul'u yürekten selamlıyorum. Bugün sizlere uzaktan selamlar getirdim. Uzak diyarlardaki kardeÅŸlerimden selamlar getirdim. Fas'taki, Tunus'taki, Cezayir'deki kardeÅŸlerimin selamlarını getirdim. Allah kardeÅŸliÄŸimizi daim etsin inÅŸallah. Rabb'im birliÄŸimizi, dayanışmamızı, muhabbetimizi daim etsin inÅŸallah. Oradaki kardeÅŸlerimiz hep ÅŸunu söylediler: Bunların hepsi geçer, çünkü biz size inanıyoruz. Sevgili Yunus Emre diyorki:Â*

    "Ben gelmedim davi için
    Benim işim sevgi için
    Dostun evi gönüllerdir
    Gönüller yapmağa geldim."

    FAÄ°Z LOBÄ°SÄ° Ä°Åž BAÅžINDA

    Biz hep gönüller yapmaya geldik. Ama hep dik durduk. Bizim kavgayla, çatışmayla, vandallıkla, vurup kırmakla, kırıp dökmekle iÅŸimiz olmaz. KardeÅŸlerim, biz yapmayı biliriz. Bugüne kadar hep üreterek bugünlere geldik. Faiz lobisine raÄŸmen buralara geldik. Faiz lobisi ÅŸu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceÄŸini sanıyor. Åžunu çok iyi bilmeliler: Bu milletin alınterini biz onlara yedirtmeyeceÄŸiz. Bizle bugün uÄŸraÅŸmaya baÅŸladılar. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türk insanını konuÅŸuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu iÅŸler? Biz bugünlere "Ya Sabr" diyerek geldik. Sabreden zafere ulaşır diye geldik. Herkese bilsinki biz Türkiye'yi kardeÅŸliÄŸi yücelterek bugünlere geldik. 76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Birileri diyorki baÅŸbakan yüzde 50'nin baÅŸbakanı olduÄŸunu söylüyor. Elinize dilinize dursun. Biz bugüne kadar 76n milyonun hizmetkarı olduÄŸumuzu söyledik. En batısından doÄŸusuna hizmet götürdük. Bugüne kadar hizmet görmeyen Hakkari'ye, Şırnak'a, IÄŸdır'a 10 yıl önce havaalanı açılacak derse kim inanırdı. Havaalanı sayısı 26'ydı bugün 50'yi geçti. Bugün karşımıza dikilenler hizmeti biz yaptığımız için yapıyorlar bunu. Sandıkta baÅŸaramadıklarını sandık dışı yollarla baÅŸaracağız dediler. Biz birlikte Türkiyeliyiz. Biz beraberiz, kardeÅŸiz.Â*

    BÄ°Z ASIM'IN NESLÄ°YÄ°ZÂ*

    Türkiye'de yaÅŸanan hadiseleri tüm tarafsızlığımızla deÄŸerlendirir sonra adımımızı atarız. Biz kutuplaÅŸmayız ancak ÅŸunu bilmeliler: Biz Asım'ın nesliyiz. Ne diyor Akif:Â*

    Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
    Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
    Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...
    -Boğamazsın ki!
    -Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
    Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
    Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
    Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
    Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
    Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
    Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
    Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
    Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
    Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
    Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

    HİÇ KİMSE BU EMANETE KASTETEMEZ

    Emaneti veren millettir, alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kastetemez. 10 yılı geçti. Bu zamana kadar bu emaneti kutsal bildik. Canımız gibi koruduk, korumaya devam edeceğiz.

    BURASI YOL GEÇEN HANI DEĞİL

    Hiç kimsenin bu ülkede vandallıkla yakıp yıkmasına, ÅŸehirlere, kamu mallarına zarar vermesine göz yumamayız. Åžimdi, Â*Gezi Parkı'nda sayısı 15'e bile varmayan aÄŸaç için yapıldığı söylenen gösteriler bugün arkasında 3 kayıp bıraktı. 2 gencimiz hayatını kaybetti, 1 polisimiz ÅŸehit oldu. Bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse polisimin ölümü de o kadar önemlidir. Bu polis kimin polisi, neyin görevini yapıyor. Can güvenliÄŸimizi saÄŸlamak için görev yapıyor. Yeri geliyor, teröristin, anarÅŸistin karşısına dikiliyor. Birilerinin iÅŸine gelmeyecek tabi bu durum. Polisi çekin diyorlar. Burası yol geçen hanı deÄŸil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Kamu kurumlarına varıncaya kadar, sivil vatandaşımızın araçlarına, insanlarımıza saldırana kadar polisimiz görevini yapmıştır. Yeri gelmiÅŸtir aşırıya kaçmıştır. Biz bu konuda gerekli talimatı verdik. BaÅŸkomiserimizin daha doÄŸmamış bebeÄŸi anne karnında yetim bırakıldı. ÇoÄŸu polis, bine yakın vatandaşımız yaralandı. Åžehirler, dükkanlar yaÄŸmalandı, esnafa zarar verildi. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaÅŸtılar. Utanmadan usanmadan ellerine Türk bayrağını ellerinde gezdirenler, bunların oyuncağı oldu. Sokaklarda kağıt toplayarak hayatını idame ettirmeye çalışan gencimize de azmettiler. Gazeteciyim, sanatçıyım, siyasetçiyim diyerek son derece sorumsuz ÅŸekilde nefretin, ayrımcılığın, kışkırtmanın alasını yaptılar. Demokratik gösteri hüviyetini kaybederek, vandallığa, hukuksuzlaÄŸa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır. Samimi hissiyatlarıyla yola çıkıp terör örgütünün oyununa gelen vatandaÅŸlarım bu kirli oyundan uzak durmalıdır. Her ne yapacaksak demokrasi, hukuk içinde yapacağız. Bunun dışında her yolu 76 milyon gayr-i meÅŸru görecektir. 10 gün boyunca vakardan, ağırbaÅŸlılıktan taviz vermediniz. Buradan evlerimize dağılacağız. Vakardan, saÄŸduyudan asla taviz vermeyeceÄŸiz. Sizin elinizde tencere, tava yok deÄŸil mi? Ä°ÅŸte bu çok önemli. Siz sokaklarda tencere, tavayla dolaÅŸanlardan deÄŸil, elinde bilgisayarla dolaÅŸan bir gençlik olacak. Büyük Türkiye'nin büyük gençleri olarak büyük Türkiye ülküsü için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz. Siz mazlumların umudusunuz. Balkanların, Afrika'nın örnek gençlerisiniz. Siz büyük düşüneceksiniz, büyük adımlar atacak, büyük hedeflere koÅŸacaksınız. Oyuna gelmeyecek, adlanmayacak, aldatmayacaksınız. Gençler, ben her birinizi teÅŸekkür ediyorum. Sizlerin ÅŸahsında tüm gençliÄŸi kucaklıyorum. Anadolu'daki Trakya'daki tüm kardeÅŸlerimi, yeryüzündeki tüm dost ve kardeÅŸlerimi gönülden selamlıyorum. Türkiye'nin yükseliÅŸini Allah'tan baÅŸkaÂ*hiçbir güç engelleyemez. Åžehit polisimiz rahmetle yadediyor, yakınlarına sabr diliyorum.

    Â*

    Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!
    Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
    Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
    Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
    Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!




    Erdoğan'ın gelişi dünya listesinde Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Afrika turunu tamamlayıp İstanbul'a gelişi ve mahşeri bir kalabalık tarafından karşılanması Twitter'da dünya gündemine iki başlıkla girdi.

    Başbakan Erdoğan'a muhteşem karşılama Resmi ziyaret için Tunus'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye döndü. Binlerce Ak Partili, Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için havaalanında toplandı.

    Erdoğan siyaset tarihinde bir ilke imza attı! Bir dizi temas için 3 Haziran'da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden bu gece dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'nda kalabalık bir grup karşıladı. Türk siyaset tarihinde ilk defa bir lider saat 03.00'te bir miting düzenlemiş oldu

    Başbakan'ın konuşması Gezi'de de takip edildi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Afrika gezisini tamamlayarak yurda döndü.

    Başbakan Erdoğan'a muhteşem karşılama Resmi ziyaret için Tunus'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye döndü. Binlerce Ak Partili, Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için havaalanında toplandı.

    Kaynak: Haber7





    Başbakan Erdoğan onbinlere hitap etti Yorumları