Rize'deki gerginliÄŸi AK Partili BaÅŸkan sona erdirdi!   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 06-06-2013 (09:22)   Son Mesaj: 06-06-2013 (09:22)    Cevap: 0    Gösterim: 295  

    06-06-2013

    Rize'deki gerginliÄŸi AK Partili BaÅŸkan sona erdirdi!

    Rize'deki gerginliÄŸi AK Partili BaÅŸkan sona erdirdi!
    Rize'deki gerginliÄŸi AK Partili BaÅŸkan sona erdirdi!

    Rize'de, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 25 kişi ile eyleme tepki gösteren gösteren kalabalık bir grup arasında gerginlik yaşandı. Gerginliği olay yerine gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın girişimleri sona erdirdi.

    Rize'de, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 25 kişi ile eyleme tepki gösteren gösteren kalabalık bir grup arasında gerginlik yaşandı. Gerginliği olay yerine gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın girişimleri sona erdirdi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN Türkiye Gençlik Birliği üyesi 25 kişilik grup saat 17.30 sıralarında Taksim Gezi Parkı'ndaki gösterilere destek vermek amacıyla Belediye Parkı'nda açıklama yaptı. TGB'li gençler bir süre sloganlar atarken çevrede vatandaşlar toplanmaya başladı ve bazı kişiler gruba sözlü müdahalede bulundu. Gerilimin artmaya başladığı bu sırada gençler yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Atatürkçü Düşünce Derneği'ne doğru yürüşüye geçti. Yürüyüş sırasında çevrede toplanan ve sayıları hızla artan kalabalık ile TGB'li gençler arasındaki sözlü tartışma yumruklaşmaya ve kavgaya dönüştü.

    Bina önünde barikat kuran polis, kalabalığı dağıtmakta güçlük çekti. Takviye birliklerin sevk edildiği olay yerine Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice de geldi. Kalabalığı yatıştırmak için megafonla seslenen Yenice, "Bu şehir büyük değerler yetiştirmiştir. Burada olaylar olması bizleri üzer, lütfen dağılın" uyarısında bulundu. Ancak, sayıları çığ gibi büyürek artan kalabalık dağılmamakta direndi.

    BELEDÄ°YE BAÅžKANI SAKÄ°NLEÅžTÄ°RDÄ°

    Kalabalık ADD önünden ayrılmayınca Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da olay yerine geldi, vatandaşları dağılmaları konusunda uyardı. Bakırcı'nın ikna çabaları sonucu yaklaşık 3 saat süren olaylar, toplanan kalabalığın dağılmasıyla son buldu. Polis, önlem olarak TGB'li gençleri bir süre daha ADD binasında bekletti.

    Ä°ÅžTE GERGÄ°NLİĞİN YAÅžANDIÄžI O ANLAR VE BELEDÄ°YE BAÅžKANI'NIN DURUMA EY KOYDUÄžU O ANLAR:Â*



    Kaynak: DHA





    Rize'deki gerginliği AK Partili Başkan sona erdirdi! Yorumları