Ankara Kızılay'ı yine birbirine kattılar   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 06-03-2013 (10:18)   Son Mesaj: 06-03-2013 (10:18)    Cevap: 0    Gösterim: 342  

    06-03-2013

    Ankara Kızılay'ı yine birbirine kattılar

    Ankara Kızılay'ı yine birbirine kattılar
    Ankara Kızılay'ı yine birbirine kattılar

    Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda sakin başlayan günün ardından öğleden sonra tekrar bir araya gelen kalabalık grup ile polis arasında yine olaylar çıktı.

    Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda sakin baÅŸlayan günün ardından öğleden sonra tekrar bir araya gelen kalabalık grup ile polis arasında yine olaylar çıktı. Â*Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanan eylemcilerin BaÅŸbakanlık Merkez Binası'na yürümek istemesinin ardından öğle saatlerinde baÅŸlayan biber gazlı polis müdahalesi sürüyor. Kızılay Meydanı'na çıkan yolların trafiÄŸe kapatıldığı olaylar nedeniyle polis teyakkuza geçti.

    Taksim Gezi Parkı olaylarına destek vermek için öğle saatlerinde Kızılay'da toplanmaya başlayan protestocuların araç trafiğini aksatması üzerine polis, Atatürk Bulvarı, Milli Mücadele Caddesi ile Meşrutiyet Caddesi başta olmak üzere meydana çıkan yolları trafiğe kapattı.

    Bir süre slogan atan eylemcilerin Başbakanlık Merkez Binası'na doğru yürüyüşe geçmesi üzerine çevik kuvvet, Çiçekçiler Çarşısı'na giden üst geçitte barikat oluşturdu. Polislere ellerine geçirdikleri ne varsa fırlatarak saldıran eylemcilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bunun üzerine eylemciler, üst geçidin girişini ateşe verirdi.

    Başkent'i adeta savaş alanına çeviren olaylar yaklaşık 5 saattir sürüyor. Bir eylemci Milli Eğitim Bakanlığı önünde barikat kuran polislere Nazım Hikmet'in "Son Şiirlerim" adlı kitabını verirken, bir eylemci ise polislerin üzerine Türk bayrağıyla yürüdü.

    Bazı eylemciler ise zaman zaman gazetecilere tepki gösterirken, bir kameramanın eylemciler tarafından hafıza kartı alınarak kırıldı. Polis tarafından atılan biber gazı kapsülleri zaman zaman eylemcilere isabet etti.
    Protestocu grubun Kızılay Meydanı ve Başbakanlık Merkez Bina çevresindeki izinsiz gösterileri devam ediyor.

    Kaynak: CÄ°HAN





    Ankara Kızılay'ı yine birbirine kattılar Yorumları