Ünlü sanatçı eylemcilere rest çekti   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 06-03-2013 (09:18)   Son Mesaj: 06-03-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 307  

    06-03-2013

    Ünlü sanatçı eylemcilere rest çekti

    Ünlü sanatçı eylemcilere rest çekti
    Ünlü sanatçı eylemcilere rest çekti

    Ünlü rock sanatçısı Haluk Levent, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda polis ile eylemciler arasındaki arbedelere çok üzüldüğünü belirterek, "Seçimle gelen seçimle gitmeli. Kavganın cadde ve sokaklarda değil, seçim günü sandıkta verilmesi gerekir." dedi.

    Ünlü rock sanatçısı Haluk Levent, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda polis ile eylemciler arasındaki arbedelere çok üzüldüğünü belirterek, "Seçimle gelen seçimle gitmeli. Kavganın cadde ve sokaklarda değil, seçim günü sandıkta verilmesi gerekir." dedi. Altınova Belediyesi bünyesindeki Gençlik Merkezi tarafından geçtiğimiz 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gecesi düzenlenen ancak Hatay Reyhanlı'da meydana gelen patlama nedeniyle önceki akşama ertelenen konsere Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer'in davetlisi olarak CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın yanı sıra Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Altınova, Ayvalık, Küçükköy Teşkilat yöneticileri, Altınova ve civar beldeler ile köylerden binlerce vatandaş katıldı.

    Konserde Balıkesir ve Uşak Bölgesi Voleybol Birinciliği kupasını kazanan Altınova Belediyespor kız voleybol takımı sporcuları ve antrenörlerine Altınova Belediyesi tarafından hazırlanan ödüllerini, CHP Milletvekili Namık Havutça dağıttı. Havutça, genç sporcuların başarısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İstanbul'da yaşanan olaylara da değindi. Havutça, "Esad'ı diktatör ilan edenler önce kendilerine baksınlar. Kendi halkına zulüm ediyorlar. Bunlar daha fazla halkımızı üzemeyeceklerdir. Bu direnişe dayanamayacaklardır. Elinde PKK bayrağı ve Öcalan posteri olana bir şey yok, Türk bayrağı ve Atatürk posteri olana gaz, cop ve tazyikli su var. Atatürk ismine ve resmine tahammül edemiyorlar" diye konuştu.

    Namık Havutça'nın bu sözleri ise konsere katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Konser öncesi yapılan ödül dağıtım töreninde, Altınova Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Makedonya'da birinci olan ve bu yıl İtalya'ya davetli gidecek olan Altınova Belediyesi Folklor ekiplerine ise hediyeleri Belediye Başkanı Asım Sürer tarafından verildi. Törende Gençlik Merkezi Tiyatro Bölümü öğrencileri de unutulmayarak, ödüllerle onurlandırıldı.

    Konser öncesinde konuşan Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, gençlerle gurur duyduklarının altını çizerek, "Onlar bu ülkenin geleceğidir. İtalya'ya 85 kişi gidecek. Türkiye'yi, Altınova'mızı orada en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

    HALUK LEVENT'TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

    Konuşmaların ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Haluk Levent, hayranlarının arasına girerek onlarla birlikte şarkılarını söyledi. Levent, konseri sırasında sık sık İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı ile ilgili yaşanılan olayları dile getirdi. Levent, söz konusu Gezi Parkı'nda birkaç beste yaptığını belirterek, "Ben Gezi Parkı'nda, şu anda birçok arkadaşım Gezi Parkı'nda. Konser sonrası soluğu İstanbul'da alacağım ve onlara ben de destek olacağım" dedi.

    Taksim'de başlayan, yurt geneline yayılan olayları üzüntüyle izlediğini belirten Haluk Levent, meselenin çözümünün sokaklarda değil demokratik bir şekilde olması gerektiğini vurgulayarak, "Seçimle gelen seçimle gitmeli. Kavganın cadde ve sokaklarda değil, seçim günü sandıkta verilmesi gerekir. Bu yüzden de polis ile halkımızı sağduyuya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Levent, sözlerinin ardından önceki gün Ankara'da polis ile vatandaşlar arasında çıkan arbedede yaralanan 17 yaşındaki Hasan adlı genç için 'Hasanım' adlı şarkısını seslendirdi. Konseri sırasında başlayan yağmur ile birlikte anında beste yapan Levent, "Yağmur yağıyor Altınova'nın üstüne" adını verdiği şarkısını söyledi. Yağan yağmur altında zeybek oynayan Haluk Levent, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer'e yaz aylarında kendisini davet etmesi halinde Altınova'da ücretsiz konser vermeye hazır olduğunu söyledi. Konser sonrasında ünlü sanatçının hayranları Levent ile fotoğraf çektirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.



    Kaynak: İHA





    Ünlü sanatçı eylemcilere rest çekti Yorumları