Gezi Parkı olaylarına Almanya'dan büyük ilgi   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 06-03-2013 (09:17)   Son Mesaj: 06-03-2013 (09:17)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    06-03-2013

    Gezi Parkı olaylarına Almanya'dan büyük ilgi

    Gezi Parkı olaylarına Almanya'dan büyük ilgi
    Gezi Parkı olaylarına Almanya'dan büyük ilgi

    Almanya'nın Türkçe yayın yapan resmi internet sitesi Almanya'nın Sesi sitesinde tüm manşetler Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve devam eden olaylarla ilgili. Sitede olaylarla ilgili ilginç başlıklar atıldı.

    Almanya'nın Türkçe yayın yapan resmi internet sitesi Almanya'nın Sesi sitesinde tüm manşetler Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve devam eden olaylarla ilgili. Sitede olaylarla ilgili ilginç başlıklar atıldı. Almanyanın Sesi sitesinde yer alan haber şöyle:

    İstanbul'da başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan Gezi Parkı eylemlerine dünyadan destek geldi. Almanya'nın çeşitli kentlerinde de dayanışma eylemleri düzenlendi.

    İstanbul'da Gezi Parkı eylemcilerinin sert polis müdahalesine maruz kalması sonrası tüm Türkiye'ye yayılan gösterilere dünyadan da destek geldi. ABD'nin New York kentinde yüzlerce kişi bir araya gelerek, Taksim'deki eylemcilerle dayanışma içinde olduğunu açıkladı. Wall Street yakınlarındaki Zuccoti Park'ta toplanan göstericiler, ellerinde "Yeter!", "Resistanbul" yazılı pankartlar taşıdı.
    New York

    İstanbul'a en büyük desteğin verildiği ülkelerden biri de çok sayıda Türkün yaşadığı Almanya oldu. Almanya'nın Berlin, Stuttgart, Köln, Münih gibi büyük kentleri başta olmak üzere çeşitli kentlerinde dayanışma gösterileri düzenlendi. Başkent Berlin'deki gösteriye yaklaşık bin 600 kişi katıldı.
    Köln

    Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln kentinde de Köln Katedrali'nin önünde düzenlenen destek mitingine yüzlerce kişi katıldı. Hemen her görüşten kişinin katıldığı gösteride, "Her yer Taksim, Her Yer Direniş" sloganları atıldı, "Occupy Taksim", "Wir sind Taksim, wir sind das Volk" (Biz Taksimiz, Biz Halkız) yazılı pankartlar dikkat çekti. Göstericiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını isterken, İstanbul'daki polis şiddetinin sona ermesi çağrısında bulundu.
    Köln'deki gösterilere 3 bin kadar kişinin katıldığı belirtiliyor

    Öte yandan, Avrupa'nın İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya gibi çok sayıda ülkesinde de Taksim'e dayanışma gösterileri vardı. Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası ve alışveriş merkezi inşa edilmesini ve bu inşaat projesi yüzünden parktaki ağaçların kesilecek olmasını protesto eden göstericilere polisin sert şekilde müdahale etmesi sonucu büyüyen protestolar, Türkiye'nin çeşitli kentlerine de sıçramıştı.

    Gezi Parkı olaylarına Almanya'dan büyük ilgi

    Kaynak: Haber7





    Gezi Parkı olaylarına Almanya'dan büyük ilgi Yorumları