Diyarbakır'da protesto yürüyüşü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 06-02-2013 (10:37)   Son Mesaj: 06-02-2013 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    06-02-2013

    Diyarbakır'da protesto yürüyüşü

    Diyarbakır'da protesto yürüyüşü
    Diyarbakır'da protesto yürüyüşü

    Diyarbakır'da toplanan bir grup, İstanbul'da 4 gündür yaşanan olayları protesto etmek ve Gezi Parkı eylemine destek vermek için yürüyüş düzenledi.

    Diyarbakır'da toplanan bir grup, İstanbul'da 4 gündür yaşanan olayları protesto etmek ve Gezi Parkı eylemine destek vermek için yürüyüş düzenledi. Yenişehir ilçesinde toplanan çok sayıda kişi Ekinciler Caddesi'ni trafiğe kapatıp sloganlar atarak Koşuyolu Parkı'na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemi altında parka gelen grup, burada basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "4 günden beri süren direnişe rağmen bu ülkenin Başbakanı çıkıp şunu söyleyebilmiştir değerli arkadaşlar, ‘Taksim için kararımızı verdik, ne yaparsanız yapın, bu kararımız değişmeyecektir' dedi. Her zaman demokrasiden dem vuran her yaptığı konuşmanın en az üçte birinden demokrasi kelimesini geçiren bu da yetmeyip ileri demokrasiden bahseden bir Başbakana şunu sormak istiyoruz, sizin demokrasiden anladığınız bu mudur? Sizin bir demokrasi dersine ihtiyacınız var demektir. Eğer demokrasiden zerre kadar bir şey anlamış olsaydınız 4 günden beri ölümü göze alarak doğa katliamına çevre katliamına yönelik direnenlerin taleplerini göz önüne alır demokrasi gereği, gereğini yapardınız. Taksimde Gezi Parkı'nda süren bu direnişin karşısında çaresiz kalan AKP hükümetinin binlerce gaz bombasını kitlenin üzerine atmasının ardından ismini anmak istemediğim bir AKP İstanbul Milletvekili ‘Herhalde canları gaz istedi' diyebilmiştir. Biz kendisini insanlığa davet ediyoruz. Biz kendisini insanlık dersi almaya davet ediyoruz. Böyle milletvekilliği yapılmaz. Böyle milletvekili olmaz. Elbette ki bu kadar demokrasi karşıtı bu kadar demokrasiye duyarsız bir başbakan olursa onun da böyle milletvekili olacaktır tabii ki? ifadelerini kullandı.

    Grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

    Kaynak: İHA





    Diyarbakır'da protesto yürüyüşü Yorumları