Bu kez Ankara'da yalan haber yaydılar   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 06-02-2013 (10:37)   Son Mesaj: 06-02-2013 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 296  

    06-02-2013

    Bu kez Ankara'da yalan haber yaydılar

    Bu kez Ankara'da yalan haber yaydılar
    Bu kez Ankara'da yalan haber yaydılar

    Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili kentte gerçekleştirilen gösterilerde bir kişinin panzer altında kalarak öldüğü iddialarına Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden anında cevap geldi.

    Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili kentte gerçekleÅŸtirilen gösterilerde bir kiÅŸinin panzer altında kalarak öldüğü iddialarına Ankara Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü'nden anında cevap geldi. Â*Ankara Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili kentte gerçekleÅŸtirilen gösterilerde bir kiÅŸinin panzer altında kalarak öldüğü iddialarının gerçeÄŸi yansıtmadığını bildirdi.

    Konuya ilişkin yazılı açıklamada, sosyal medyada yer alan söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, dün ve bugünkü olaylarda hayatını kaybeden kimsenin bulunmadığı belirtildi.

    Panzerin altında kalarak ağır yaralandığı ifade edilen bir vatandaşın ise söz konusu aracın yandan çarpması sonucu düştüğüne değinilen açıklamada, "Vatandaşın yapılan muayene ve tetkiklerinde vücudunda herhangi bir yaralanmaya dair bulgu olmadığı anlaşılmıştır. Kişinin genel durumu iyi olup müşahede amacıyla gözlem altına alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

    Gerçekle ilgisi olmayan haberlerin bilgi kirliliğine neden olduğu ve kamuoyunu yanılttığı vurgulanan açıklamada, "Sorumluluk sahibi her kişinin toplum barışı gereği gerçek dışı bu tür haberlerin yayılmasına fırsat vermemesi ve vatandaşlarımızın bu haberlere itibar etmemesi, resmi açıklamaları takip etmesi büyük önem taşımaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

    Kaynak: AA





    Bu kez Ankara'da yalan haber yaydılar Yorumları