Gezi Parkı eylemini Türkiye'ye yaydılar   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 06-02-2013 (09:32)   Son Mesaj: 06-02-2013 (09:32)    Cevap: 0    Gösterim: 313  

    06-02-2013

    Gezi Parkı eylemini Türkiye'ye yaydılar

    Gezi Parkı eylemini Türkiye'ye yaydılar
    Gezi Parkı eylemini Türkiye'ye yaydılar

    Taksim Gezi Parkı'nda ağaç kesilmesini gerekçe gösterilerek başlatılan eylemler Türkiye'nin birçok iline yayıldı. Bazı illerdeki eylemlere CHP'li milletvekilleri ile birlikte parti teşkilatları da katıldı.

    Taksim Gezi Parkı'nda ağaç kesilmesini gerekçe gösterilerek başlatılan eylemler Türkiye'nin birçok iline yayıldı. Bazı illerdeki eylemlere CHP'li milletvekilleri ile birlikte parti teşkilatları da katıldı. aksim'deki olaylar

    - Bakırköy'de bir grup, yürüyüş yaparak E-5 Karayolu'nu bir süre trafiğe kapattı

    Â*

    Bakırköy'de bir grup, yürüyüş yaparak E-5 Karayolu'nu bir süre trafiğe kapattı.

    Â*

    Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri olan grutakiler, İncirli'de toplandı. Gruptakiler, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek E-5 Karayolu Topkapı istikametini bir süre trafiğe kapattı. Grupta yer alan kadınlar, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vururken, geçen bazı araçlar da korna çalarak gruba destek verdi. Gruptakiler, daha sonra yürüyerek Bakırköy Meydanı'na gitti.

    Â*

    Bu arada, Kadıköy, Beylikdüzü ve Şişli'nin de aralarında bulunduğu bazı bölgelerde de vatandaşlar parklarda toplanarak, Gezi Parkı eylemine destek verdi. Bazı vatadaşlar evlerinin ışıklarını yakıp söndürürken, tava ve tencereleri birbirine vurdu. Trafikteki araçlar da kornalarını çaldı.

    Â*

    Öte yandan, şu an durumun sakin olduğu Taksim bölgesinde akşam saatlerinden bu yana göstericilerin 3 belediye otobüsünün camlarını kırdıkları, devirdikleri bir canlı yayın aracına zarar verdikleri ve yayalaştırma projesi inşaatının bulunduğu bekçi kulübesini yaktıkları görüldü.

    Â*

    BodrumÂ*

    Bodrum'da Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto eden gruba polis müdahale etti. Olaylarda 10 polis ve 10 gösterici yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

    Cevat Şakir Caddesi'nde toplanan grup, Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapanlara destek veren sloganlar attı. Meydanda bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra AK Parti binasına doğru yürüyüşe geçti. Bodrum Emniyet Müdürü Ömer Akgün, olay yerine gelerek gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan eylemcilere polis müdahale etti.

    Cadde boyunca yaşanan kovalamacada gruptakiler çevredeki iş yeri ve evlere zarar verdi. Güzergahta bekleyen Çevik Kuvvet ve jandarma ekiplerine taş atan gruba güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti. İtfaiye ekipleri, gruptakiler tarafından atılan yanıcı maddeleri söndürmek için yoğun çaba sarf etti.

    Elazığ

    PTT Meydanı'nda toplanan grup yürüyüşe geçerek Şehit İlhanlar Caddesi'ne geldi. Grubun önü polis tarafından kesildi. Burada Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, guruba, yapılan eylemin kanunsuz olduğunu belirterek, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polisin, dağılın uyarısına taşla karşılık veren gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

    Bazı kişiler gözaltına alınırken, grup bir süre sonra ara sokaklara dağıldı.

    Bolu

    Hükümet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan göstericiler, Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Bankalar Caddesi'nde oturma eylemi yapan gruptakiler, AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın önüne siyah çelenk bırakarak Hükümet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında değişik sloganlar atan grup üyeleri daha sonra burada bir süre oturma eylemi yaptı.

    Mersin

    Mersin'de gündüz saatlerinde düzenledikleri yürüyüşün ardından olaysız dağılan grup, havanın kararmasıyla sahil bandındaki Barış Meydanı'nda yeniden toplandı.

    Burada bir süre slogan atarak bekleyen gruptakilerden bazılarının, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taş ve şişe atması üzerine polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

    Müdahaleden kısa bir süre sonra Adnan Menderes Bulvarını trafiğe kapatan grup, çöp konteynerleriyle yola barikat kurup polise taş ve şişe attı. Polisin haporlörlerden uyarılarda bulunmasına rağmen eylemlerine devam eden gruba yeniden müdahale edildi.

    Çevredeki bazı araçların da zarar gördüğü olaylar sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı.

    Ä°skenderun

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde de olayları protesto eden grup, Atatürk Anıtı önünde toplanarak slogan atttı.

    Grup üyeleri, daha sonra CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun da katılımıyla yürüyüşe geçti. İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

    AK Parti ilçe binasının önüne yönelmek isteyen grup, Şehit Pamir Caddesi'ne yürüdü. Burada bir süre slogan atan topluluğa hitap eden Dudu, gösterinin hedefine ulaştığını belirterek grubun dağılmasını istedi.

    Gruptakilerden bazıları polise pet şişe ve flama sopaları atınca ortam gerildi. Bu sırada bazı polisler yaralandı. Biber gazıyla müdahalede bulunan polis, bazı göstericileri gözaltına aldı.

    Burdur

    Cumhuriyet Parkı'nda toplanan grup, sloganlar atarak Taksim Gezi Parkı ve çevresinde yaşanan olaylara tepki gösterdi. Grup, Köprübaşı mevkisine kadar yürüdükten sonra, Cumhuriyet Parkı'na döndü. Burada oturma eylemine başlayan grup, şarkılar söyledi ve Türk bayrakları açarak slogan attı.

    Kaynak: AA





    Gezi Parkı eylemini Türkiye'ye yaydılar Yorumları