Göstericiler köprüden geçerek Taksim'e yürüyor   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 06-01-2013 (10:21)   Son Mesaj: 06-01-2013 (10:21)    Cevap: 0    Gösterim: 316  

    06-01-2013

    Göstericiler köprüden geçerek Taksim'e yürüyor

    Göstericiler köprüden geçerek Taksim'e yürüyor
    Göstericiler köprüden geçerek Taksim'e yürüyor

    Taksim'de Gezi Parkı protestocularına dün sabah saatlerinde başlayan polis müdahalesi 24 saatti aştı. Çıkan olayları protesto eden bir grup, Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek, Taksim'e doğru ilerliyor.

    Taksim'de Gezi Parkı protestocularına dün sabah saatlerinde baÅŸlayan polis müdahalesi 24 saatti aÅŸtı. Çıkan olayları protesto eden bir grup, BoÄŸaziçi Köprüsü'nden geçerek, Taksim'e doÄŸru ilerliyor. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN Protesto gösterileri Taksim Meydanı, Ä°stiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı ve Harbiye'de yoÄŸunlaÅŸtı ve buralarda polisin müdahalesi daha sert oldu. Protestolar aralıksız sürerken saat 03.00 sıralarında sokaÄŸa çıkan kalabalık gruplar BaÄŸdat Caddesi üzerinden Kadıköy'e, oradan da Taksim'e doÄŸru yürüyüşe geçti. Gruplar 05.00 sıralarında D-100 karayolu Ä°stanbul istikametini trafiÄŸe kapattı.Â*Kadıköy'den yürüyüşe geçen bir grup, köprüyü geçerek BeÅŸiktaÅŸ'a vardı.

    Yoldan geçmeye çalışan araçların da korna çalarak protestoculara destek verdiği görüldü. Boğaz Köprüsü'nde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması ve etrafta polis ekiplerinin görülmemesi dikkat çekti.

    Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçen kalabalık grubun önü, Barbaros Bulvarı'nda önlem alan polis ekipleri tarafından kesildi. Grup sözcüleri, polis yetkililerine Taksim'e kadar yürümek istediklerini bildirdi. Ancak polisler, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, grubu dağılmaları yönünde uyardı.

    Polis ekipleri, yürüyüşü sürdürmekte ısrar eden gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.Devirdikleri çöp konteynerleriyle caddeye barikat kurarak trafiği kesen gruptan bazıları polise taş atarak karşılık verdi.

    Grubun ön tarafında yer alan bazı kişilerin ellerinde büyük Türk bayrakları olduğu görüldü.Gruptakilerden bazıları, polisin attığı biber gazından etkilendi.

    Gruptakiler çeşitli sloganlar atarken, polisle çatışmaya da devam ediyor. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş meydana inişte trafik de halen kapalı durumda bulunuyor.

    Bu arada, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs seferleri de yapılamıyor. Bu hattaki metrobüs araçlarına gece saatlerinde taşlı saldırılarda bulunulduğu öğrenildi.

    Öte yandan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de Taksim'de olayların yaşandığı bölgeye gelerek, bir süre burada kaldı.

    Gece saat 01.00 sıralarında Kurtuluş, Halkalı, Teşvikiye, Kartal ve Fulya başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok semtte protestoya destek eylemleri yapıldı.[/B]

    TENCERE TAVALI EYLEM

    Gece evlerinden sokaklara inen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla yürüyerek Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi. Vatandaşlar eylemleri sırasında cep telefonları ile çektikleri görüntüleri basın ile paylaştı.

    E-5 KARAYOLU'NU TRAFÄ°ÄžE KAPATTILAR

    Öte yandan saat 03.00 sıralarında Bağdat Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık bir grup, sloganlar eşliğinde Kadıköy'e doğru yürüyüşe geçti. Bağdat Caddesi'nde trafik durdu, araçlar yolları kesti. Yoldan geçmekte olan araçlar da kornalarla yürüyen protestoculara destek verdi.

    TAKSÄ°M'E YÃœRÃœYORLAR

    Bu arada kalabalık bir grup eylemci de Taksim'e gitmek için Acıbadem üzerinden Avrupa yakası istikametine doğru yürüyor. Yürüyüşünü sürdüren kalabalık grup saat 05.00 sıralarında D-100 karayolu İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Köprü üzerinde bekleyen grup bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti. Gruba CHP milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Tanal, "Vatandaş haklı olarak yürüyor. Meydanlara biber gazı sıkan hükümete tepkilerini dile getiriyorlar" diye konuştu. Grubun "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganlarıyla yürüyüşü devam ediyor.

    Bolu'da protestocular karayolunu ulaşıma kapattı Bolu'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek isteyen bir grup,D-100 karayolunun İstanbul-Ankara yönünü bir süre ulaşıma kapattı.

    Ankara'da 'Gezi Parkı' gerginliği sürüyor Ankara'da, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek amacıyla farklı noktalarda toplanan göstericilerin eylemleri devam ediyor.

    Gezi Parkı protestosuna İtalya'dan destek İtalya'nın başkenti Roma ile Milano kentinde eğitim gören bir grup Türk üniversite öğrencisi, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

    Afyonkarahisar'da 'Gezi Parkı' protestosu Afyonkarahisar'da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla toplanan grup, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

    AK Parti binasına yürüyen gruba müdahale edildi İzmit ilçesinde, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto eden ve AK Parti il binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

    İzmir'de çok sayıda gösterici gözaltına alındı Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto amacıyla toplanan ve çevreye zarar veren gruba polis müdahale etti, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

    Gezi Parkı krizine ABD de müdahil oldu ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili "Polisin protestocuları dağıtması sırasında yaralananların sayısına dair kaygılıyız." dedi, temel özgürlüklere dikkat çekti.

    AB'den Gezi Parkı olayları için 'endişeli' açıklama Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Taksim Gezi Parkı'nda polis ve göstericiler arasındaki olaylardan endişe duyduğunu bildirdi.

    Cem Yılmaz'dan 'Gezi Parkı' tweeti Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Gezi Parkı protestosuna yapılan polis müdahalesini eleştirdi.

    Gezi Parkı bahene oldu Türkiye karıştı Taksim'deki Gezi Parkı'na Toplu Kışlası yapımına ilişkin mahkemeden çıkan durdurma kararına rağmen göstericiler eylemleri sürdürdü. İstanbul ile birlikte birçok ilde Gezi Parkı için eylemler düzenlendi.

    Taksim'de Gezi Parkı eylemleri sürüyor Taksim Gezi Parkı çevresinde polis ile eylemciler arasındaki olaylar devam ederken bazı sivil toplum kuruluşları, konuyla ilgili yazılı açıklamalar yaptı.

    Gezi Parkı ile ilgili mahkemeden karar İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Topçu Kışlası Projesi'ne karşı açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

    Çiçek Gezi Parkı için Güler'le görüştü TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylardan etkilenen milletvekilleri konusunda İçişleri Bakanı Muammer Güler ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

    İşte gün boyu Gezi Parkında yaşananlar Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında, Gezi Parkı'nda yol genişletme inşaatı nedeniyle ağaçların kesilmesini protesto eden gruplara polis müdahalesi bugün de sürdü.

    Vali Mutlu ve Topbaş Gezi Parkı açıklaması Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylar nedeniyle İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ortak açıklama yaptı. Toplantıda İstanbul Emniyet Müdür Çapkın da hazır bulundu.

    Kılıçdaroğlu Gezi Parkı'na gidiyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun bu akşam Taksim Gezi Parkı'na geleceğini söylediğini belirtti.





    Göstericiler köprüden geçerek Taksim'e yürüyor Yorumları