Çekilme sonrası TSK'dan bir ilk   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 05-31-2013 (09:14)   Son Mesaj: 05-31-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 288  

    05-31-2013

    Çekilme sonrası TSK'dan bir ilk

    Çekilme sonrası TSK'dan bir ilk
    Çekilme sonrası TSK'dan bir ilk

    Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların, çekilme sürecinin başlamasının ardından ilk kez, Kuzey Irak'a keşif harekatı gerçekleştirdiği öğrenildi.

    Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların, çekilme sürecinin başlamasının ardından ilk kez, Kuzey Irak'a keşif harekatı gerçekleştirdiği öğrenildi. Son olarak 26-27 Nisan tarihlerinde keşif uçuşu yapan Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar, Kuzey Irak semalarında planlı bir keşif harekatı gerçekleştirmişti.

    İki adet RF-4 keşif uçağıyla gerçekleştirilen keşif uçuşu, Irak'ın kuzeyinde PKK'lıların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapıldı.

    Planlı keşif harekatı, bir ay önce keşif yapılan koordinatlarda gerçekleştirildi.

    Bölgedeki askeri kaynaklar, bir ay arayla aynı koordinatlarda keşif uçuşu yapılmasının nedeninin, bölgede oluşan veya oluşması muhtemel farklılıkların değerlendirilebilmesi olduğunu belirtti.

    Çekilmeyle birlikte PKK'nın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, yeni bir yapılanma, yeni bir bina, barınak ya da cephaneliğin varolup olmadığı belirlenecek.

    Bir ay arayla elde edilen görüntüler Ankara'da Genelkurmay Karargahı'nda masaya yatırılacak ve kapsamlı bir değerlendirme yapılacak.

    Kaynak: Ntvmsnbc





    Çekilme sonrası TSK'dan bir ilk Yorumları