Yoksul kız öğrenciler için haydi kermese   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 05-30-2013 (10:13)   Son Mesaj: 05-30-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 327  

    05-30-2013

    Yoksul kız öğrenciler için haydi kermese

    Yoksul kız öğrenciler için haydi kermese
    Yoksul kız öğrenciler için haydi kermese

    Zeytinburnu'nda geliri, yoksul kız öğrencilerin eğitiminde kullanılmak üzere kermes açıldı.

    Zeytinburnu'nda geliri, yoksul kız öğrencilerin eğitiminde kullanılmak üzere kermes açıldı. Perdeciler Çarşısı'nın sahil kısmında bulunan boş alanda kurulan çadırlarda Emine İnanç Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği'nce gerçekleştirilen kermesin açılışı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

    İlahi ve kasidelerin de okunduğu etkinlikte açılış kurdelesini, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu İlçe Müftüsü İzzettin Konuk ve ilçe emekli müftülerinden Mustafa Özaltın kesti.

    Dündar, burada yaptığı konuşmada, eğitimli bir neslin devlet için çok önemli olduğunu belirterek, "Amacımız doğru, düzgün, güzel insan, nesil yetiştirmek. Bu derneğin aktivitelerini bu amaçla yaptığına eminim. Kendileri, halkın değerleriyle örtüşen gençlik yetiştiriyor" diye konuştu.

    Dernek yetkilileriyle beraber kermes çadırlarını gezen Dündar, geleneksel Kazak kaftanı giydi.

    Her kesimden vatandaşa hitap eden ürünler

    Kermeste yer alan ürünlerin satışından elde edilecek gelir, Fetih Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan yoksul kız öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak.

    Ev yapımı hamur işlerinin yanı sıra döner, gözleme, sebze ve meyvenin satışa çıkarıldığı kermeste, kahvaltılık ve kuru gıda da reyonlarda yerini aldı.

    Kermeste ayrıca el işi çeyizliklerin yanı sıra giyim eşyaları, elbise, ayakkabı, hediyelik züccaciye ve bujiteri eşyaları da bulunuyor.

    "Fetih Kermesi", 9 Haziran'a kadar açık kalacak.

    Kaynak: AA





    Yoksul kız öğrenciler için haydi kermese Yorumları