Sabaha kadar Gezi Parkı nöbetindeler   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 05-29-2013 (09:15)   Son Mesaj: 05-29-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 316  

    05-29-2013

    Sabaha kadar Gezi Parkı nöbetindeler

    Sabaha kadar Gezi Parkı nöbetindeler
    Sabaha kadar Gezi Parkı nöbetindeler

    Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında, yol inşaatı yapımı gerekçesiyle ağaçların yıkılması Taksim Dayanışması Bileşenleri isimli bir grup tarafından protesto edildi.

    Taksim Meydanı YayalaÅŸtırma Projesi kapsamında, yol inÅŸaatı yapımı gerekçesiyle aÄŸaçların yıkılması Taksim Dayanışması BileÅŸenleri isimli bir grup tarafından protesto edildi. Saat 19.00'da park içinde toplanan yaklaşık 500 kiÅŸi park içine çadır kurdu. Sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyleyen eylemcilere BDP Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi. Sırrı Süreyya Önder "ArkadaÅŸlar dün geceden beri buradalar. Direniyorlar, gaz yiyorlar. Ben sadece dün geceden beri bekleyen arkadaÅŸlara, örgütlenmeye ve itiraza dahil oldum. Ben sadece Ä°stanbul milletvekili deÄŸilim. AÄŸaçların da vekiliyim. Biz bugün bunları püskürttük ama yarın yine gelirler. Bu neo-liberal sistemin iÅŸtahı bütün ormanları kesse yine doymaz. Asıl olan bir farkındalık yaratmak. Sanırım bu farkındalık yaratıldı. BüyükÅŸehir Belediyesi bu usulsüz iÅŸten ricap ettiÄŸini açıklayana kadar biz burada nöbet tutacağız. Her birimiz bir aÄŸacın nöbetini tutacağız. Sabahleyin de kuÅŸlara tekmil vereceÄŸiz." dedi.Â*Karadenizli sanatçı Oktay Ãœst'te "Karadenizli sanatçılar olarak, Karmate olarak yarın saat 18.00'da fidan dikip horon oynayacağız. Her diktiÄŸimiz fidan için horon oynayacağız. Hepiniz fidanlarınızı getirin" dedi.Â*Grup, yapılan açıklamaların ardından halay çekti. Eylemciler sabaha kadar nöbete devam edecek.

    Kaynak: DHA





    Sabaha kadar Gezi Parkı nöbetindeler Yorumları