Diyarbakır'da sel yaşamı olumsuz etkiledi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 05-15-2013 (10:15)   Son Mesaj: 05-15-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 317  

    05-15-2013

    Diyarbakır'da sel yaşamı olumsuz etkiledi

    Diyarbakır'da sel yaşamı olumsuz etkiledi
    Diyarbakır'da sel yaşamı olumsuz etkiledi

    Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sağanak yağış sonrasında oluşan sel nedeniyle bazı ev ve okulları su bastı, Diyarbakır-Bismil karayolunda sele kapılan 2 araç devrildi.

    Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sağanak yağış sonrasında oluşan sel nedeniyle bazı ev ve okulları su bastı, Diyarbakır-Bismil karayolunda sele kapılan 2 araç devrildi. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sağanak yağış sonrasında oluşan sel nedeniyle bazı ev ve okulları su bastı,Diyarbakır-Bismil karayolunda sele kapılan 2 araç devrildi.

    Çınar'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ve DSİ tarafından yapılan kanala gelen bağlantı menfezlerinin yetersiz kalması nedeniyle iki okul ile çok sayıda ev ve eklentilerini su bastı. Evlerde hasar meydana gelirken, bazı kümes hayvanları da telef oldu.

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çınar Belediyesi ekiplerince suyun tahliyesi için çalışmalar yapıldı. Cumhuriyet Lisesi ve YİBO'da bulunan öğrenciler jandarma ve belediye ekipleri tarafından tahliye edildi.

    Vali Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, Çınar'da yaşanan selde can kaybı olmadığını belirterek, "Su seviyesinin yükselmesi sebebiyle Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan YİBO ve Cumhuriyet Lisesi'ndeki öğrenciler tahliye edildi. Bu okullarda eğitime 1 günlük ara verildi. YİBO'nun duvarında çökme söz konusu. İl Afet Müdürlüğü, jandarma, emniyet bütün gerekli birimler olay yerine sevk edildi. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi'ndeki riskli yapılar da boşaltıldı" diye konuştu.

    BAKANLAR BİSMİL'E GİDEMEDİ

    Yağış nedeniyle Diyarbakır-Bismil karayolu trafiğe kapandı. İki araç sel sularına kapılarak devrildi.

    Diyarbakır'dan Bismil ilçesine gitmek üzere yola çıkan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yolun kapanması nedeniyle Bismil'e gidemeyerek Diyarbakır'a geri döndü.

    Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir miktar hasar var. Bu yol kapanmıştı. Biz, çıkmadan önce kontrol ettirdik, yol açıktı. Fakat biz buraya gelene kadar, sel buraya geldi. Buradan tahliye oluyor. Yolun ileri kısmında tıkanma var, kaza olmuş. Konvoydaki küçük araçlar gelemez diye geri döndük. Ekibi bırakmadık. Küçük araçlar da konvoyla gelebilsin diye geri döndük. Bu yolları da beraber aşıyoruz" dedi.

    Bakan Eker, bir gazetecinin tarım alanlarının hasar görüp görmediğini sorması üzerine, "Tarım alanlarıyla ilgili hasar tespitini yaparız" diye konuştu.

    Bu arada iş makineleri yolun yeniden trafiğe açılması için çalışma başlatırken yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

    Kaynak: AA





    Diyarbakır'da sel yaşamı olumsuz etkiledi Yorumları