Yüksekova Havaalanı'nın Yapımı hız kazandı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 05-15-2013 (09:15)   Son Mesaj: 05-15-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    05-15-2013

    Yüksekova Havaalanı'nın Yapımı hız kazandı

    Yüksekova Havaalanı'nın Yapımı hız kazandı
    Yüksekova Havaalanı'nın Yapımı hız kazandı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 yıl önce yapımına başlanan havaalanında, çözüm süreciyle çalışmalar da hız kazandı.

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 yıl önce yapımına başlanan havaalanında, çözüm süreciyle çalışmalar da hız kazandı. Bölgede, çözüm süreci kapsamında sağlanan ortam, yatırımları da tetikledi. Yapımına 29 Nisan 2011'de başlanan fakat bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle inşası çeşitli dönemlerde durdurulan Yüksekova Havaalanında, bu yıl çalışmalar erken başladı.

    Yüksekova Havaalanı Altyapı Projesi Genel Koordinatörü Şükrü Şengezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaalanı inşaatındaki 11 iş makinesinin geçen yıl terör örgütü üyeleri tarafından yakılmasının ardından faaliyetlerine ara vermek durumunda kaldıklarını anımsatarak, çözüm süreci ve havaların ısınmasıyla çalışmaların yeniden başladığını söyledi.

    Gezer, haziran ayından itibaren proje kapsamındaki tüm faaliyetlerin başlayacağını bildirerek, şunları kaydetti:

    "Biz havaalanının altyapı işlerini yürütüyoruz. Ayrıca havaalanının kamulaştırma sahasının çevre emniyeti tel örgüsü, nöbetçi kulübeleri ve diğer muhtelif işleri de biz yapıyoruz. Son zamanlarda etkisini gösteren yağışlı hava yapımda ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Biz mümkün mertebe yağışlı havalarda çalışmalarımızı durduruyoruz. Şantiyemizde yaklaşık 100 çalışanımız var. Haziran ayı itibarıyla bu sayı daha da artacaktır."

    Kaynak: AA





    Yüksekova Havaalanı'nın Yapımı hız kazandı Yorumları